Το Halloween είναι γιορτή του δυτικού κόσμου που γιορτάζεται την νύχτα της 31ης Οκτωβρίου, κατά την οποία τα μικρά παιδιά μεταμφιέζονται, κατά κανόνα σε κάτι «τρομαχτικό» και επισκέπτονται σπίτια μαζεύοντας γλυκά, ενέργεια γνωστή ως “trick or treat” σκανταλιά ή κέρασμα. Η γιορτή αυτή μπορεί να ταυτιστεί με τις Απόκριες, όμως διαφοροποιείται κατά πολύ από αυτές καθώς το Halloween έχει περισσότερο μυστικιστική χροιά.
Τα παιδιά του Νηπιαγωγείου μας ενημερώθηκαν από την κυρία Ελένη, την εκπαιδευτικό των Αγγλικών μας, για την ιστορία της γιορτής που γίνεται στις 31 Οκτωβρίου, για το “trick and treat, για τις μεταμφιέσεις και για τις κολοκύθες.
Την επόμενη μέρα σειρά είχαν οι κατασκευές. Τρομακτικές νυχτερίδες σε χαρτόνια, πολύχρωμες κολοκύθες και απίθανα φαντασματάκια.. Τα παιδιά ζωγράφισαν, έκοψαν και κόλλησαν τις δημιουργίες τους με τις οποίες στόλισαν την τάξη μας. Και μέσα από τη μαγειρική και από τις κατασκευές τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να μάθουν καινούργιες λέξεις, να μετράνε αντικείμενα, να αποκτήσουν δεξιότητες λεπτής κινητικότητας και φυσικά να διασκεδάσουν με αγγλικά τραγούδια από το Halloween και πολύ παιχνίδι.

















