ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΓΟΥΒΩΝ

ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ….ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ!

Πασχαλινά αυγά λίγο διαφορετικά…. με παιδική πινελια!

Απρ 202012

Πασχαλινή ατμόσφαιρα στο ΣΠΙΤΙ……..

Την Μεγάλη Πέμπτη όταν θα τελειώσουμε το παραδοσιακό κόκκινο βάψιμο των αυγών μας δίνουμε στα παιδιά νερομπογιές τέμπερες ή δαχτυλομπογιές, κηρομπογιές ή λαδοπαστέλ (ό,τι έχουμε)και τα αφήνουμε να βάψουν τα δικά τους Πασχαλινά αυγά βάζοντας την δική τους πινελιά!

  • Αυγά ζωγραφισμένα με τέμπερες

Πάρτε τις τέμπερες μαζί με τα παιδιά σας, πινέλα και δημιουργήστε μαζί τους ξεχωριστά αυγά. Θα ήταν προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε βρασμένα λευκά αυγά, μετά μπορείτε να τα βάψετε ολόκληρα με τέμπερες και αφού στεγνώσουν καλά να κάνετε διάφορα σχέδια πάνω τους. Φροντίστε να βάζετε αρκετή τέμπερα, έτσι τα χρώματα θα φαίνονται πιο έντονα και τα σχέδια πιο ανάγλυφα. Να θυμάστε ότι η τέμπερα θέλει αρκετή ώρα για να στεγνώσει.

  • Αυγά ζωγραφισμένα με κηρομπογιές

Βάψτε μαζί με τα παιδιά σας, χρησιμοποιώντας τις κηρομπογιές τους. Θα πρέπει όμως να προσέχετε πολύ γιατί χρησιμοποιούμε πολύ ζεστά. Έτσι δεν πρέπει να αφήνετε τα παιδιά μόνα τους. Βάλτε τα πολύ ζεστά αυγά στις χάρτινες θήκες τους και ακουμπήστε πάνω τους την κηρομπογιά. Καθώς είναι ζεστά τα αυγά η κηρομπογιά λιώνει και δίνει ένα έντονο χρώμα, κάντε ότι σχέδιο σας αρέσει. Προσοχή στο γύρισμα των αυγών, για να ζωγραφίσετε και την άλλη πλευρά. Μία άλλη ιδέα είναι να κάνετε διάφορα σχέδια με λευκή κηρομπογιά σε βρασμένα αυγά, στη συνέχεια τα βάφετε. Το σημείο που περάσατε την κηρομπογιά δεν χρωματίζεται και έτσι εμφανίζονται τα σχέδια του ζωγραφίσατε.

  • Περισσότερες ιδέες λίγο …διαφορετικές!
  • Αυγά με λαστιχάκια

Χρησιμοποιήστε τα απλά λαστιχάκια πλατιά ή διαφορετικού πάχους που έχετε στο σπίτι. Βράστε πρώτα τα αυγά σας και μετά τυλίξτε τα λαστιχάκια σε ακανόνιστα σχήματα. Στη συνέχεια βάψτε τα αυγά με ότι χρώμα επιθυμείτε. Αφήστε τα αυγά να στεγνώσουν και βγάλτε με προσοχή τα λαστιχάκια. Έτσι δημιουργούνται ακανόνιστες λευκές γραμμές στα αυγά σας. Μπορείτε να αφήσετε έτσι τα αυγά σας ή αν θέλετε να τα βουτήξετε σε άλλο χρώμα ώστε να χρωματιστούν οι λευκές γραμμές.

  • .Αυγά ζωγραφισμένα με ανεξίτηλους μαρκαδόρους

 Ένας πολύ εύκολος τρόπος που όμως μας δίνει εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Χρησιμοποιήστε μαρκαδόρους ανεξίτηλους σε διάφορα χρώματα αλλά και χρυσούς και ασημένιους.  Δώστε μαρκαδόρους στα παιδιά σας και αφήστε τα να δημιουργήσουν τα δικά τους πασχαλινά αυγά.

  • Αυγά βαμμένα με χρώματα ζαχαροπλαστικής

Τα υλικά που θα χρειαστείτε

  • Αυγά λευκά (για να φαίνεται το χρώμα πιο ωραίο)
  • Ξύδι
  • Χρώματα ζαχαροπλαστικής
  • Τρυπητή κουτάλα
  • Μπολάκια
  • Κατσαρόλα
  • Χαρτί κουζίνας(μπόλικο)
  • Κουτάλια σούπας

Ξεκινάτε όπως πάντα βράζοντας τα αυγά σας. Προσοχή να μην τα βάλετε να βράσουν απευθείας κρύα από το ψυγείο, αλλά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου γιατί θα σας σπάσουν. Τα αφήνετε να κρυώσουν και να στεγνώσουν καλά. Ετοιμάζετε τα μπολάκια . Σε κάθε μπολάκι βάζετε για κάθε φλιτζάνι νερό, 2 κ.γ. ξύδι. Ανακατεύετε. Μετά ρίχνετε το χρώμα.  Όσο πιο πολύ χρώμα ρίξετε στο μπολάκι, τόσο πιο έντονο θα είναι και το χρώμα του αυγού σας. Όταν είναι έτοιμες οι βαφές σας, ρίχνετε τα αυγά μέσα στα μπολάκια και τα αφήνετε. Προσοχή να είναι τελείως σκεπασμένα. Αφού περάσετε αρκετή ώρα, τα βγάζετε από τα μπολάκια με την τρυπητή κουτάλα  και τα αφήνεις επάνω σε ταψάκια με απλωμένο χαρτί κουζίνας για να στεγνώσουν.Όταν είναι τελείως στεγνά μπορείτε να τα περάσετε και με λίγο λάδι για να γυαλίσουν.

  • Αυγά βαμμένα με φυσικό τρόπο

Πάρτε φλούδες κόκκινων και κίτρινων κρεμμυδιών, παντζάρια, κόκκινο λάχανο,σπανάκι, κουρκουμά και μύρτιλα, βράστε τα χώρια για είκοσι λεπτά με μια κουταλιά αλάτι κι αφήστε τα να κρυώσουν, αφού προσθέσετε λίγο ξύδι. Ρίξτε μέσα τ’ αυγά σας κι ύστερα από λίγες ώρες, απολαύστε το πολύχρωμο αποτέλεσμα.

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!

Σε όποια αυγά έχουμε χρησιμοποιήσει για τη διακόσμησή τους, οτιδήποτε άλλο εκτός από χρώματα ζαχαροπλαστικής, βαφές από λαχανικά ή βαφή για αυγά, ΔΕΝ είναι κατάλληλα για κατανάλωση. Τα χρησιμοποιούμε ΜΟΝΟ για διακόσμηση.

Πηγή: { babyclub.com,ftiaxto.gr,fanpage.gr}

από κάτω από: ΠΑΣΧΑ| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πασχαλινά αυγά λίγο διαφορετικά…. με παιδική πινελια!    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Πρόσφατα σχόλια

    Σαν σήμερα

    25/4/1850: Ο Πάουλ Γιούλιους φον Ρόιτερ, ιδρυτής του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, χρησιμοποιεί 40 περιστέρια για να μεταφέρει στους πελάτες του το κλείσιμο των τιμών του χρηματιστηρίου.

    Σκακιστική άσκηση

    Απρίλιος 2020
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
     12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    27282930  

    ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ…

    ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ



    Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
    Αντίθεση
    Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων