Μια η Άνοιξη…

Φαίνεται κάναμε καλή δουλειά με τα χελιδονάκια μας, γιατί επιτέλους ήρθε η γλυκιά Άνοιξη! Ο ήλιος μας  χαιρετά μεγαλόκαρδα κάθε μέρα, τα πουλάκια κελαηδούν και τα ζωηρά ζουζούνια είναι παντού! Έτσι κι εμείς με τους μαθητές μας μιλήσαμε για πολλά από αυτά τα ανοιξιάτικα φαινόμενα…

Όμορφα έντομα έγιναν αντικείμενο του μαθήματός μας και μάθαμε πολλά για τον κύκλο της ζωής τους. Ας αρχίσουμε όμως με μια εισαγωγική εργασία που εμπλέκει γραφή, μαθηματικά, και εικαστικά… 3 σε 1!

Ποιο λοιπόν όμορφο, πολύχρωμο έντομο σκεφτόμαστε πρώτο πρώτο; Την αιθέρια  πεταλούδα βέβαια! Εκείνη με τον κύκλο της ζωής της μπορεί να μας μάθει πως η ζωή είναι μια συνεχής προσπάθεια, αλλά στο τέλος οι κόποι μας ανταμείβονται, και τα χρώματά μας εντυπωσιάζουν όποιον έχει την τύχη να μας δει.

Δείτε μερικές ευφάνταστες κάμπιες που δημιούργησαν τα παιδιά.

Παρακολουθήσαμε μερικά όμορφα video με μαγευτικές εικόνες για την απίστευτη μεταμόρφωση της πεταλούδας. Ορίστε ένα για να το παρακολουθήσετε κι εσείς.

Φυσικά, δεν μπορούσαμε να μην εμπνευστούμε από το έντομο αυτό, και έτσι δημιουργήσαμε όμορφες πεταλούδες τις οποίες μπορείτε να θαυμάσετε παρακάτω.

Οι πεταλούδες όμως δεν είναι το μοναδικό έντομο που αναγνωρίζουμε… Έτσι ασχοληθήκαμε με την δουλευταρού μέλισσα. Εκείνη δεν τεμπελιάζει ποτέ, και μας χαρίσει τα προϊόντα της που μόνο εκείνη μπορεί να δημιουργήσει. Παρακολουθήστε μια γλυκιά ιστορία που θα σας βοηθήσει να καταλάβετε τη σημαντικότητα της μικρής μέλισσας.

Τζότζο, ο μικρός σκαντζόχοιρος και η Μελένια η μελισσούλα.

Δεν συγκρατηθήκαμε και φτιάξαμε και μια μέλισσα. Μπορείτε να δείτε να όμορφα έργα των παιδιών παρακάτω…

 

Μερικοί από τους μαθητές μας είχαν πολύ όρεξη για δημιουργία και μας έστειλαν και άλλα, ελεύθερα σχέδια που φιλοτέχνησαν, αλλά και χάρτινα γλυπτά.

Μιας και το Πάσχα κατεύθανε, θα ήταν σχεδόν αδύνατον να μην αναφερθούμε στη στολισμένη πασχαλίτσα. Εκείνη, με το έντονο κόκκινο χρώμα της και τις χαρακτηριστικές μαύρες βούλες μας θυμίζει τον ερχομό μιας σπουδαίας γιορτής! Πάσχα και πασχαλίτσα, πάνε μαζί… Τα παιδιά έφτιαξαν όμορφα έργα με την τεχνική του κολάζ και με περηφάνια σας τα παρουσιάζουμε.

Πόσα λοιπόν είχαμε την ευκαιρία να μάθουμε για τα έντομα! Αν έχετε κι άλλη περιέργεια δείτε αυτό και αυτό.

Την Άνοιξη όμως, εκτός από τα ζουζούνικα έντομα, ξυπνούν και πολλά από τα ζωάκια του δάσους. Άλλα βγαίνουν από τις σκοτεινές φωλίτσες τους και ζωντανεύουν τη φύση με το χαρούμενο τρεχαλητό τους. Εμείς, για να γιορτάσουμε μαζί τους το ξύπνημα της φύσης, φτιάξαμε όμορφα λαγουδάκια χρησιμοποιώντας σαν πατρόν τα μαγικά μας χεράκια! Εκείνα έχουν τόσο μεγάλη δύναμη που γίνονται ακόμα και λαγουδάκια!

Σας χαιρετάμε με μερικές ακόμα υπέροχες ζωγραφιές των μικρών μας καλλιτεχνών,

και ένα μουσικό video με τα έργα τους. Ας χαρούμε την Άνοιξη παίρνοντας ένα μεγάλο μάθημα από τα μικρά ζουζούνια… Όσο μικρός και να είναι κάποιος έχει τη δική του θέση μέσα στην πλάση, και ένα μικρό κομματάκι της Άνοιξης έχει δημιουργηθεί ειδικά γι’ αυτόν.

Δόνησης Σαββόπουλος- Μία η Άνοιξη (Μη μιλάς άλλο γι’ αγάπη)