Αποστολή 7η

Υλικά: λευκά χαρτιά, αγαπημένα χρώματα των παιδιών

Τα παιδιά ζωγραφίζουν τα λευκά χαρτιά από ένα χρώμα και τα τοποθετούν το ένα δίπλα στο άλλο σχηματίζοντας έναν κύκλο. Παίρνουν ένα μπουκάλι μικρό ή μπιμπερό και το γυρνούν στον εσωτερικό κύκλο που σχηματίζουν τα χαρτιά. Όποιο χρώμα δείξει το μπουκάλι θα πρέπει να βρουν ένα παιχνίδι ή αντικείμενο στο ίδιο χρώμα. Μπορούμε να βάλουμε και ένα τραγούδι που αρέσει γρήγορο στα παιδιά για να λειτουργήσει ως χρονόμετρο.

 

6η αποστολή

Με αφορμή τις βροχερές μέρες του Μαρτίου ζωγραφίζουμε όπως μπορούμε την παροιμία “Μάρτης είναι, νάζια κάνει…πότε κλαίει και πότε γελάει.” Στη συνέχεια κόβουμε ένα στρογγυλό χαρτόνι και φτιάχνουμε τα δυο πρόσωπα του Μαρτίου. Από τη μια μεριά ένα προσωπάκι που κλαίει και από την άλλη ένα προσωπάκι που γελάει. Διακοσμούμε όπως μπορούμε με ματάκια, κομματάκια από κλωστή για μαλλιά κ.τ.λ. Γράφουμε όπως μπορούμε τις λέξεις κλαίει και γελάει και στερεώνουμε σε γλωσσοπίεστρο ή καλαμάκι και ο μήνας μας είναι έτοιμος. Κάνουμε αναζήτηση και βρίσκουμε τις παροιμίες του Μαρτίου, συζητάμε και εξηγούμε τι σημαίνουν. Μαθαίνουμε όσες μπορούμε.

Παιδιά περιμένουμε να δούμε τους Μαρτηδες σας! Χρησιμοποιείστε ότι υλικά έχετε όπως κουμπιά, κουτιά από δημητριακά, κομμάτια από χαρτοσακούλα, εσωτερικό από ρολό υγείας, τενεκεδάκια, κορδέλες, παλιά υφάσματα και ότι άλλο νομίζετε. Γονείς καλό είναι να ξεκινήσετε να φυλάτε ότι μπορεί να φανεί χρήσιμο για τις κατασκευές σε ένα ντουλάπι. Όλα τα υλικά μπορούν να μεταμορφωθούν σε υλικά για δημιουργία αρκεί να τους δώσουμε την ευκαιρία.

Την Δευτέρα θα δημοσιευτεί η 7η αποστολή.

Αποστολή 5η

 

Παρασκευή σήμερα, για να μην ξεχνιόμαστε είναι η μέρα που παίρνουμε παραμύθι. Θα διαβάσετε μαζί με τα παιδιά το παραμύθι
” Μήπως είσαι η Άνοιξη “σε μορφή pdf.
Τα παιδιά θα ζωγραφίσουν ό,τι τους άρεσε,γράφοντας πρώτα,όνομα,ημερομηνία,τίτλο βιβλίου. Εάν κάποιος θέλει να κατασκευάσει τους ήρωες του παραμυθιού σε φιγούρες, να φτιάξει κούκλες με έμπνευση από το παραμύθι φυσικά και περιμένουμε με χαρά να το δούμε
Καλό Σαββατοκύριακο!

 

Ξεκινήσαμε να λαμβάνουμε και τις πρώτες εργασίες των παιδιών.

 

Έργα 4ης Αποστολής

 

Τα έργα των παιδιών μας θύμισαν την Άνοιξη παρά τις γκρίζες μέρες που περνάμε.

 

 


 

 

 

Αποστολή 4η “Σύνθεση με γεωμετρικά σχήματα”

Παρά την κακοκαιρία, θα συνεχίσουμε με τις ανοιξιάτικες συνθέσεις. Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι χρωματιστά χαρτόνια (ή λευκά που θα χρωματίσουν τα παιδιά ή εφημερίδες), κόλλα, ψαλίδι,χάρακας και μολύβι. Θέλουμε τα παιδιά να κόψουν πολλά σχήματα ( κύκλους, τρίγωνα, τετράγωνα, ορθογώνια) και με αυτά να συνθέσουν το δικό τους κήπο. Για παράδειγμα ένα λουλούδι μπορεί να αποτελείται από ένα ορθογώνια για βλαστό, ένα κύκλο για άνθος και γύρω γύρω τρίγωνα για φύλλα. Με αφορμή αυτό βλέπουμε τις διαφορές και τις ομοιότητες των σχημάτων ( π.χ. τετράγωνο-ορθογώνιο) και ζητάμε από τα παιδιά να κατονομάσουν ή και να βρουν αντικείμενα που υπάρχουν στο σπίτι με τα σχήματα που χρησιμοποίησαν για τις συνθέσεις τους.

Έργα 3ης αποστολής

                                        

 

3η αποστολή

Επίσημα πλέον έχουμε μπει στην άνοιξη.!

Είναι η ώρα να φτιάξουμε τα δικά μας λουλούδια! Χρησιμοποιουμε ό,τι υλικά έχουμε.π,χ καπάκια,καλαμάκια,χαρτοπετσέτες,ζυμαρικά όσπρια…
Βγάζουμε φωτογραφίες ό,τι λουλούδια έχουμε σπίτι μας κι τα δείχνουμε στους συμμαθητές μας….
Στο τέλος γράφω όπως μπορώ τη λέξη ΆΝΟΙΞΗ

2η αποστολή (β΄ μέρος έργων)

 

Μπλε αντικείμενα που βρήκε ο Ίρλι

η ζωγραφιά της Αντέλα

 

τα μπλε τουβλάκια που συγκέντρωσε η Εμμανουέλα


η σημαία του Ίρλι  
   Τα πράγματα που συγκέντρωσε ο Αυγουστής

 

Η σημαία του ΓιώργουΤης Νικόλ

 

 

     Του Αυγουστή    

τα έργα της Αγγελικής

    Τα μπλε αντικείμενα που βρήκε ο Γιώργος

 

 

η ζωγραφιά της Νικόλκαι τα αντικείμενα που συγκέντρωσε η Νικόλ

 

τα έργα της Έλενας

 

 

τα μπλε αντικείμενα που βρήκε η Έλενα

και τα μπλε αντικείμενα που βρήκε η Σοφία

   

τα έργα της Σοφίας

 

τα έργα της 2ης αποστολής