Ας γυμναστούμε παίζοντας!

 

Ας κάνουμε γυμναστική με την Αμαλία Ζενεμπίση!

Η μαμά της Αριάδνης, που είναι γυμνάστρια μας προτείνει τις παρακάτω πασχαλινές δραστηριότητες.

Καλή σας διασκέδαση γονείς και παιδιά!

 

«ΑΣ ΓΝΩΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΛΥΚΑ ΜΟΥ ΛΑΓΟΥΔΑΚΙΑ»

Μμμ… για να θυμηθώ… εεε… πώς σε είπαμε βρε λαγουδάκι; Ξέχασα! Θα τρελαθώ!!! Πήδα λαγουδάκι και πες ονοματάκι!

Οι γονείς και τα παιδιά κάθονται σε κύκλο και σκέφτονται ένα ψευδώνυμο το οποίο θα είναι το όνομά τους για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Όλοι μαζί φωνάζουν «πήδα λαγουδάκι και πες ονοματάκι». Σηκώνεται επάνω όποιος θέλει πρώτος…κρατώντας ένα πασχαλινό βαμμένο αυγό στο χέρι του, χοροπηδάει μια φορά σαν λαγουδάκι  και λέει το όνομά του. Το παραπάνω πραγματοποιείται από όλους τους συμμετέχοντες και ξανά κάθονται όλοι σε κύκλο. Ξεκινάει πάλι όποιος επιθυμεί πρώτος… σηκώνεται επάνω και δίνει σε όποιον θέλει το αυγό που κρατάει… παίρνει το αυγό ο δεύτερος και λέει «Πήδα λαγουδάκι κ θυμήσου το δικό μου ονοματάκι», οπότε αυτός που σηκώθηκε…χοροπηδάει σαν λαγουδάκι και λέει το όνομα του ατόμου που επέλεξε να δώσει το αυγό. Και το παιχνίδι συνεχίζεται από αυτόν που κρατάει το αυγό μέχρι να το εκτελέσουν όλοι.

«ΤΡΕΛΕΣ ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΛΑΓΟΔΡΟΜΙΕΣ»

Πήδα ψηλά.. πιο ψηλά.. και γρήγορα σαν τον τρομερό λαγό του Πάσχα! Οι γονείς και τα παιδιά χωρίζονται σε δύο ομάδες, ο καθένας τους μπαίνει σε ένα τσουβάλι. Στο τσουβάλι προσθέτουμε μια φουντωτή ουρίτσα και στα κεφάλια όλων των δρομέων-συμμετεχόντων μια στέκα με αυτιά λαγού (μπορείτε να φτιάξετε στέκα με κορδέλα ή φουλάρι και αυτάκια με χαρτί ή χαρτόνι και να τα κολλήσετε, επίσης αν δεν έχω τσουβάλι  χρησιμοποιώ χοντρή σακούλα μαύρη σκουπιδιών). Ορίζουν οι γονείς τα όρια της διαδρομής και η μάχη για τον νικητή ξεκινά!!! Νικητής όποιος τερματίσει πρώτος χωρίς να πέσει κάτω.

«ΤΟ ΚΥΓΗΓΙ ΤΩΝ ΧΑΜΕΝΩΝ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΩΝ ΑΥΓΩΝ»

Ο λαγός του Πάσχα…πέρασε εχτές το βράδυ από το σπίτι μας… και άφησε τα πασχαλινά μας αυγουλάκια…τρέξε να τα βρεις!!! Οι γονείς κρύβουν στην αυλή, στον κήπο και στο σαλόνι του σπιτιού τους μικρά και μεγάλα σοκολατένια αυγουλάκια. Δίνουν στα παιδιά από ένα πασχαλινό καλαθάκι και τα αφήνουν να βρουν όσα περισσότερα αυγά μπορέσουν!

ΠΑΣΧΑ..ΜΥΡΙΣΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΟΛΟΣ.. ΠΑΣΧΑ, ΠΑΣΧΑ, ΠΑΣΧΑ!!!

«Το αρνάκι, νάκι, νάκι.. το παίζει εξυπνάκι»

Γονείς και παιδιά κάθονται σε κύκλο. Ένα παιδί παριστάνει το αρνάκι και βρίσκεται στο κέντρο του κύκλου. Όλοι οι υπόλοιποι γυρίζουν γύρω του και τραγουδούν:

«Το αρνάκι, νάκι, νάκι

ήρθε μες στη γειτονιά.

Γουργουρίζει το στομάχι,

ψάχνει μία λιχουδιά.

Μη μας φας καλό αρνάκι,

άνοιξε τα μάτια σου καλά

κι αν μας πιάσεις θα σου πούμε

λέξεις για την Πασχαλιά».

Όλοι τρέχουν και το αρνάκι τους κυνηγά. Όποιον πιάσει το αρνάκι πρέπει να του πει μια λέξη σχετική με το Πάσχα, όποιος αργήσει και δεν βρίσκει λέξη, γίνεται αυτός αρνάκι.

«ΤΟ ΦΤΕΡΟ ΤΗΣ ΚΟΤΑΣ»

Κο,κο,κο, κοοο…θα σε γαργαλίσω εγώ!!!

Ένας από τους γονείς παίρνει ένα φτερό και αγγίζει τα πρόσωπα όλων των άλλων σε διάφορα σημεία. Νικητές όσοι καταφέρουν να μην γελάσουν!

«ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΙΔΑΚΙΑ!!!»

«Όμορφη … πολλή όμορφη… αλλά θλιμμένη κόκκινη παπαρούνα μου, κλαψ»

Οι γονείς στέκονται όρθιοι στην αυλή με τα χέρια τους σε έκταση, τα πόδια ενωμένα και κλειστά, τα χέρια ανοίγουν πλάγια ως το ύψος των ώμων, έτσι σχηματίζουν σταυρό. Τα παιδιά είναι άσπρες παπαρούνες και ενώ ακούγεται  δυνατή και ευχάριστη μουσική… κινούνται και χορεύουν γύρω από τους σταυρούς (τα παιδιά φορούν άσπρα ρούχα ή έστω άσπρη μπλούζα). Ξαφνικά η μουσική αλλάζει…γίνεται θλιμμένη και όλα αλλάζουν! Τα παιδιά-άσπρες παπαρούνες γονατίζουν σιγά σιγά…γύρω από τους γονείς-σταυρούς. Οι γονείς (σταυροί) βάφουν κόκκινες τις άσπρες παπαρούνες (παιδιά), πετώντας και σκορπίζοντας πάνω τους κομματάκια από κόκκινο χαρτόνι-χαρτί. Η θλιμμένη μουσική συνεχίζει να ακούγεται. Οι κόκκινες παπαρούνες παίρνουν τους σταυρούς από το χέρι και περπατούν αγκαλιασμένοι μέχρι να σταματήσει η μουσική!

Όλα τα παιχνίδια μπορούν να πραγματοποιηθούν και να γίνουν πιο ευχάριστα αν υπάρχει και χαρούμενη μουσική στο χώρο σας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *