Εργαστήρι δεξιοτήτων περιόδου Οκτώβρη – Νοέμβρη 2025
Για την περίοδο Οκτώβρη – Νοέμβρη 2025 για τη θεματική ενότητα “Φροντίζω το περιβάλλον” στον τομέα “Κλιματική αλλαγή – Φυσικές Καταστροφές, Πολιτική προστασία” επιλέξαμε το εργαστήρι “Σεισμός – Και τώρα τι κάνω;”. Σκοπός του συγκεκριμένου προγράμματος ήταν να αποκτήσουν οι μαθήτριες και οι μαθητές γνώσεις προετοιμασίας πριν την εκδήλωση ενός σεισμού, κατά τη διάρκεια και μετά την εκδήλωσή του.
Oι μαθήτριες και οι μαθητές ζωγράφισαν, τραγούδησαν, είδαν εκπαιδευτικά και χρήσιμα βίντεο, άκουσαν μύθους γύρω από τον σεισμό, ενημερώθηκαν οι ίδιοι αλλά ενημέρωσαν και τις οικογένειές τους για τις απαιτούμενες ενέργειες πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την εκδήλωση ενός σεισμού και συμμετείχαν σε προσομοίωση καταστάσεων σεισμού στο σχολικό χώρο.
- Βαλιτσάκι έκτακτης ανάγκης. Τι έχει μέσα; Κατασκευή και παιχνίδι αφής
- Τα σεισμοσπιτάκια μας
- Τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνουμε όταν γίνει σεισμός
- Η γη και το εσωτερικό της. Ζωγραφική και κατασκευή με πλαστελίνη
- Ο σεισμογράφος
Στο πλαίσιο του Εργαστηρίου Δεξιοτήτων παρακολουθήσαμε τη θεατρική παράσταση για τον σεισμό “Σεισμόλαδος, ο Μέγας”, από την θεατρική ομάδα “Θέατρο Αερόπλοιο -Τόπος Αλλού”, όπου μέσα από το παιχνίδι και τη δράση μάθαμε τι πρέπει να κάνουμε για να προστατευτούμε. Τα παιδιά συμμετείχαν ενεργά αναπαριστώντας τις σωστές ενέργειες σε περίπτωση σεισμού — μια εμπειρία εκπαιδευτική αλλά και διασκεδαστική!








