Εγγραφές στα Νηπιαγωγεία για το σχολικό έτος 2024-2025

Εγγραφές στο Νηπιαγωγείο για το σχολικό έτος 2024-2025

.jpg

       Οι αιτήσεις εγγραφών στα δημόσια Νηπιαγωγεία Γενικής Παιδείας, για το σχολικό έτος 2024-2025 θα πραγματοποιηθούν από 1 έως 20 Μαρτίου 2024.

Οι εγγραφές  πραγματοποιούνται από τους γονείς  ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ .  Εγγραφές που πραγματοποιούνται μετά το προβλεπόμενο διάστημα θεωρούνται εκπρόθεσμες και απαιτούν την έγκριση της Διεύθυνσης στην οποία ανήκει το σχολείο.

Στο Νηπιαγωγείο Φυλής εγγράφονται μαθητές/τριες γεννημένοι/ες το 2020 που ανήκουν στα ΟΡΙΑ του Νηπιαγωγείου Φυλής,μαθητές δηλαδή που διαμένουν στην δημοτική ενότητα Φυλής.

Στιγμιότυπο οθόνης 1

     Ο γονέας/κηδεμόνας υποβάλλει  Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής στο σχολείο όπου ανήκει, βάσει της διεύθυνσης κατοικίας του, σύμφωνα με τα όρια της σχολικής περιφέρειας του Νηπιαγωγείου, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

 https://proti-eggrafi.services.gov.gr/

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ



Λήψη αρχείου

Εργαστήρι ρομποτικής για το διάστημα

   Την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε στο Νηπιαγωγείο μας εργαστήρι ρομποτικής και STEM  με θέμα το διάστημα.

   Μέσα από δημιουργικές  δραστηριότητες οι μαθητές μας πειραματίστηκαν, επέλυσαν προβλήματα, δημιούργησαν και κυρίως συνεργάστηκαν ώστε να κατασκευάσουν το δικό τους διαστημόπλοιο και στην συνέχεια το δικό τους ηλιακό σύστημα.

 

Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του εργαστηρίου δεξιοτήτων και  τίτλο “STEAM και η ΓΗ γυρίζει”

Ο Χειμώνας στο νηπιαγωγείο μας!

IMG 5ad50c856dadfc50792d0a5f76017d8e V

Μιλώντας για τις κρύες ημέρες του χειμώνα, συζητήσαμε για τα ζεστά ρουχαλάκια της αγαπημένης μας εποχής και φτιάξαμε τα δικά μας

Μάθαμε ποια ζωάκια πέφτουν σε χειμερία νάρκη και χειμέριο ύπνο, τα ζωγραφίσαμε και παίξαμε μαζί τους μουσικοκινητικά παιχνίδια

 

Με αφορφή το χιονισμένο βουνό της Πάρνηθας, συζητήσαμε για το χιόνι, μάθαμε σύνθετες λεξούλες με το χιόνι, κάναμε αναγραμματισμούς και πειράματα με το νερό παρατηρώντας τις διαφορετικές μορφές που δύναται αυτό να πάρει (πάγος, υδρατμός, νερό)!

Έτσι, κάναμε ένα ταξίδι στον Βόρειο και τον Νότιο Πόλο και γνωρίσαμε τα ζωάκια που κατοικούν εκεί!

 

Φυσικά, η περιέργεια των παιδιών δεν σταμάτησε εκεί.. Οπότε, φτιάξαμε όλοι μαζί χρησιμοποιώντας σπιτικά υλικά τό δικό μας χιονάκι και χιονανθρωπάκια!

Ωστόσο, ο αγαπημένος μας Φεβρουάριος μας χάρισε και ορισμένες Αλκυονίδες ημέρες! Έτσι, μιλήσαμε για τον Κουτσοφλέβαρο και την ιστορία του με τα αδέρφια του και την παρασπονδία του με το κρασί, το κάναμε θεατρικό και το απολαύσαμε, μιλήσαμε για τον μύθο της Αλκυόνης, τον αναπαραστήσαμε και φτιάξαμε τις δικές μας Αλκυόνες!