Φέτος γιορτάσαμε το Πάσχα στην τάξη μας, μιλώντας για την ιστορία του, μέσα από τα ήθη και τα έθιμα. Διαβάσαμε βιβλία για τη ζωή του Χριστού και την ιστορία του Πάσχα. Το Πάσχα είναι η μεγαλύτερη γιορτή για εμάς τους χριστιανούς και γιορτάζεται σε όλα τα μέρη της Ελλάδας, τηρώντας ο κάθε τόπος τις παραδόσεις τους. Η εβδομάδα των Παθών ονομάζεται και “Μεγάλη Εβδομάδα” και οι χριστιανοί νηστεύουν. Δεν τρώνε δηλαδή, καθόλου κρεατάκι, ψαράκι ή τυράκι. Κάναμε βέβαια και τις πασχαλινές μας κατασκευές οι οποίες στόλισαν την τάξη μας, βάζοντάς μας στο πασχαλινό κλίμα και στη συνέχεια μας συντρόφευσαν στις πασχαλινές μας διακοπές καθώς μοιράστηκαν στα παιδιά.
Δημιουργήσαμε πολλές και όμορφες πασχαλινές κατασκευές
Το βάψιμο των πασχαλινών αυγών είναι ένα από τα έθιμα που πραγματοποιούνται σε όλες τη περιοχές της Ελλάδας. Το αυγό συμβολίζει τη γέννησης της ζωής και της δημιουργίας, ενώ το κόκκινο χρώμα το αίμα του Χριστού. Γι’ αυτό λοιπόν και εμείς φτιάξαμε τα δικά μας αυγά με διάφορους τρόπους.
οι λαμπάδες μας …Μετά την Ανάσταση, οι χριστιανοί μεταφέρουν το Άγιο Φως στο σπίτι τους και σχηματίζουν το σχήμα του σταυρού με το καπνό της λαμπάδας πάνω από την εξώπορτα και ανάβουν το καντηλάκι.
Τα παιχνίδια δεν θα μπορούσαν να λείψουν από το πρόγραμμά μας….
Μάθαμε και τον αριθμό 7































































