Zήτω το Αγρόκτημα!

Πήγαμε στο Αγρόκτημα Οικολογικής Γεωργίας του Δημήτρη και της Βεατρίκης. 

 Ο Δημήτρης και η Βεατρίκη ζουν από τη γεωργία. Παράγουν εποχιακά λαχανικά, σιτηρά και αλεύρι, μέλι, ξηρούς καρπούς, αυγά, κατσικίσιο και πρόβειο γάλα, καθώς και καλλωπιστικά φυτά και άνθη.

 Δε χρειάζεται να πληρώσεις κάποια είσοδο, μπορείς όμως να αγοράσεις από τα προϊόντα τους, να συζητήσεις μαζί τους, να ταΐσεις τα ζώα, να τους πας φαγητό για τα ζώα, που σου περισσεύει στο σπίτι (πχ καρπουζόφλουδες), να τους βοηθήσεις σε απλές δουλειές του αγροκτήματος, να μοιραστείς ιδέες και σκέψεις.

 Συμμετέχουν και στηρίζουν πρωτοβουλίες ενεργών πολιτών, υποδέχονται σχολεία, προσφέρουν το χώρο τους για ομαδικές ομιλίες, workshop και δράσεις.

 Αυτό που είναι σημαντικό είναι πως δεν είναι μια καλοστημένη επιχείρηση, με πρόγραμμα ξεναγήσεων και εισιτήρια εισόδου, αλλά μια φυσική υποδοχή και κάλεσμα στο σπίτι κάποιων ανθρώπων που αγαπούν τη φύση και τα ζώα και αγαπούν να μοιράζονται εμπειρίες με άλλους ανθρώπους.

 Πως θα πας στο αγρόκτημα: στο δρόμο από Θέρμη για Πανόραμα, στο ύψος του Lidl, θα στρίψεις δεξιά. Υπάρχει επιγραφή πάνω στο δρόμο που λέει προς <φράγμα θέρμης>. Θα βρεις το αγρόκτημα μερικά μέτρα πιο κάτω, στα αριστερά σου.

Σε υποδέχονται: ο Δημήτρης Λίτσας (γεωργός) και η Βεατρίκη Βίντερσταϊν (γεωπόνος οικολογικής γεωργίας)

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6945 801612

Ιστότοπος: agrolits@otenet.gr

Βιντεάκι σχετικό: (http://vimeo.com/25213128)

Πώς περάσαμε εμείς;; Μα, υπέροχα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Δείτε το σχετικό βιντεάκι στην παρακάτω διεύθυνση:

https://www.youtube.com/watch?v=iS_lhxm2yFI