Με μια δράση Ενεργού Πολίτη τιμήσαμε την παγκόσμια μέρα αγκαλιάς συμμετέχοντας σε μια δημιουργική, δίγλωσση δράση, με τίτλο : “Sending Our Hugs Around the World”. Ξεκινήσαμε με την ακρόαση του παραμυθιού “Ας αγκαλιαστούμε” το οποίο, μας έδωσε την αφόρμηση για συζήτηση με τα παιδιά για το ποιόν θέλουν να αγκαλιάσουν από τους φίλους τους αλλά και από την οικογένεια τους. Ερωτήθηκαν πως νιώθουν όταν βρίσκονται σε μια αγκαλιά και ποιες είναι εκείνες οι στιγμές που χρειάζονται Μια.
Είδαμε στον παγκόσμιο αλλά και στον χάρτη της Ελλάδος ποιες είναι οι χώρες και οι πόλεις που έχουν κάποιον αγαπημένο και θέλουν να στείλουν την αγκαλιά τους και με τη βοήθεια απο τα βέλη τα παιδιά προγραμμάτισαν το Beebot για να μεταφερθούν στην περιοχή και να δώσουν μια καρδιά – αγκαλιά. Ακόμα στα πλαίσια δραστηριότητας Code Week τα παιδιά χρησιμοποιήσαν το σώμα τους για να μεταφερθούν σε πλέγμα στο πάτωμα για να σχεδιάσουν αλγόριθμο και να αγκαλιάσουν τον φίλο που επιθυμούν και να του δώσουν μια καρδιά.
Επίσης η εκπαιδευτικός αγγλικής γλώσσας οργάνωσε δημιουργικές δραστηριότητες με απλό αγγλικό λεξιλόγιο σχετικό με την αγκαλιά και τα συναισθήματα. Δημιουργήθηκε μια ομαδική αφίσα απο τα παιδιά χρησιμοποιώντας δίγλωσσο λεξιλόγιο όπως hug- αγκαλιά, love-αγάπη, friendship-φιλία, respect-σεβασμός.
Παίξαμε ένα παιχνίδι κατά το οποίο τα παιδιά έπαιξαν σε ζευγάρια αγκαλιασμένα, προσπάθησαν με το ένα χέρι ενώ είχαν αγκαλιά με το άλλο, τον φίλο τους να ξετυλίξουν ένα χαρτί τσαλακωμένο- μπάλα, ήταν μια διασκεδαστική δραστηριότητα που προκάλεσε γέλιο και οικειότητα στα παιδιά. Τέλος τα παιδιά κατασκεύασαν μια ατομική κάρτα αγκαλιάς που την χάρισαν στο αγαπημένο τους πρόσωπο.















