Σε συνέχεια του διαθεματικού του Φθινοπώρου, ασχοληθήκαμε με τα παιδιά με τον τρύγο. Είδαμε διαφορετικές ποικιλίες σταφυλιών και δοκιμάσαμε μερικές απο αυτές. Είδαμε τι παράγεται απο τα σταφύλια, κρασί, τσίπουρο, ρετσίνα, μούστος, σταφίδες. Είδαμε ποιά ήταν στα παλαιότερα χρόνια αλλά και στο παρόν στα σύγχρονα οινοποιεία ποιά είναι η διαδικασία παραγωγής κρασιού. Μετά πατήσαμε σταφύλια με το πιρούνι και φτιάξαμε το δικό μας μούστο. Παρατηρήσαμε ότι ανάλογα με το χρώμα των σταφυλιών, βγαίνει και το αντίστοιχο χρώμα του μούστου. Και κατ’ επέκταση και το χρώμα του κρασιού διαφοροποιείται σε κόκκινο, ρόζ και λευκό. Φτιάξαμε όλοι μαζί μουστοκούλουρα και σταφιδόψωμο και μετά τα δοκιμάσαμε και τα απολαύσαμε παρέα.