Η Γιορτή μας για το 1821

Μια όμορφη γιορτούλα για τους ήρωες του 1821 ήταν αυτή που οργανώσαμε στο νηπιαγωγείο μας, παραμονές της Εθνικής ΕΠετείου.

Τα παιδιά φορούσαν παραδοσιακές στολές, αφού η παραδοσιακή στολή μας απασχόλησε στα πλαίσια των αναφορών μας στην Επανάσταση.

Τα παιδιά του νηπιαγωγείου μας απήγγειλαν ποιήματα και τραγούδησαν τραγούδια.

Επιπλέον, οι μαθητές του ολοήμερου είχαν αναλάβει να μας παρουσιάσουν ένα ιστορικό γεγονός ή πρόσωπο (μάλιστα ένας μικρός μαθητής μας είχε ετοιμάσει μια παρουσίαση ppt!). Το καλύτερο σημείο ήταν η παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τους μικρούς μαθητές (ένας ανδρικός και ένας γυναικείος)!

Η γιορτή μας έκλεισε με τον Εθνικό Υμνο και στα παιδιά δόθηκε -με την οικονομική υποστήριξη και συνεργασία του Συλλόγου Γονέων- ένα δεμένο τεύχος με φωτογραφίες ηρώων αλλά και τα τραγούδια της γιορτής μας, που είχαμε ετοιμάσει για την επεξεργασία του θέματος αυτού.

Την επόμενη μέρα παρευρεθήκαμε στον ΙΝ της Εξοχής όπου κατατέθηκε στεφάνι από μέρους του Συλλόγου ΓΟνέων. Στο τέλος,  ένας μαθητής και μια μικρή μαθήτρια του νηπιαγωγείου τίμησαν με τα λογάκια που απήγγειλαν τους ήρωες και κατέθεσαν το στεφάνι του νηπιαγωγείου! Ηταν καταπληκτικοί!

τσολιας