Μια ξεχωριστή μέρα!

Ξεχωριστή μέρα ήταν η Τρίτη 10 Δεκέμβρη για το Νηπιαγωγείο μας!

Μετά από πρόσκλησή μας, ήρθαν τα παιδιά της έκτης τάξης του Δημοτικού Σχολείου να μας διηγηθούν ένα παραμύθι: “ΜΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΜΠΑΡΠΑ ΠΑΝΩΦ”.  Τα παιδιά εντυπωσιάστηκαν: και πώς αλλιώς, αφού οι μαθητές της έκτης μαζί με το δάσκαλό τους κ Κώστα και τη διευθύντρια κ. Δέσποινα Κουλουμπού μας είχαν ετοιμάσει μια υπέροχη διήγηση, με μουσική, εικόνα και υπέροχη διήγηση από τους μαθητές! Στο τέλος, μας τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια με τη συνοδεία του ακορντεόν!

Κι εμείς είμασταν καλά προετοιμασμένοι: τους κεράσαμε σοκολατένια μελομακάρονα και τους χαρίσαμε έναν πίνακα (που τον ετοιμάζαμε για μέρες…) με θέμα χριστουγεννιάτικο! Τους αφήσαμε άφωνους, αφού τόσο ήσυχα και προσηλωμένα παιδιά δεν είχαν ξαναδεί!!!

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ “Μια ξεχωριστή μέρα του Μπάρμπα – Πανώφ”.

 Ρούμπεν Σάϊλ, Διασκευή: Λέων Τολστόϊ
………….Πριν πάρα πολλά χρόνια, τόσα πολλά που είναι δύσκολο να θυμάσαι, ζούσε ένας γέρος τσαγκάρης. Το σπίτι του ήταν πολύ μακριά από εδώ. Τόσο μακριά που είναι δύσκολο να φανταστείς. Ήταν σε ένα μικρό χωριό στα βάθη της απέραντης Ρωσίας. Το όνομα του γέρο- τσαγκάρη ήταν Πανώφ. Όλοι στο χωριό τον φώναζαν μπάρπα – Πανώφ, γιατί όλοι τον αγαπούσαν ……

Στο παρακάτω βιντεάκι, παρουσιάζουμε την …τόσο ξεχωριστή αυτή μέρα!

Στο ακόλουθο βίντεο, μπορεί κανείς να ακούσει τη διήγηση:

2 σχόλια στο “Μια ξεχωριστή μέρα!

  1. Τι όμορφη ιδέα να καλέσετε να παιδάκια του δημοτικού μας! Είμαι σίγουρη ότι περάσατε υπέροχα. Η ξεχωριστή μέρα του ΜΠΑΡΠΑ ΠΑΝΩΦ έγινε και ξεχωριστή μέρα για το νηπιαγωγείο μας. Ευχαριστούμε τις δασκάλες του δημοτικού αλλά και τα παιδάκια της έκτης.

Τα σχόλια είναι κλειστά.