ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

Ενα πολύ καλό αρχείο με βίντεο, τίτλους εφημερίδων της εποχής, ηχητικό υλικό αλλά και έργα τέχνης σχετικά, (που χρησιμοποιήσαμε κι εμείς αυτήν την εβδομάδα), μπορεί κανείς να βρει ΕΔΩ!

***Η αναφορά στο Πολυτεχνείο ήταν μια ευκαιρία για το υπέροχο ποιήμα του Γ. Κρόκου “εκείνη τη βραδιά”:

 

Εκείνη τη βραδιά  που μπήκαν στη σειρά

Πιασμένα χέρι χέρι τα παιδιά

Δεν κράταγαν φωτιά , τουφέκια και σπαθιά

Τραγούδια λέγαν για τη λευτεριά

Εκείνη τη βραδιά πεθάναν τα παιδιά

φωνάζοντας θα ΄ρθεί η λευτεριά

θα ΄ρθεί και τότε πια στον τόπο μας ξανά

η δημοκρατία θα κυβερνά..

 ΕΠΙΣΗΣ:…..

Ο εορτασμός της επετείου για το Πολυτεχνείο ήταν μια ευκαιρία για….κουκλοθέατρο.  Φυσικά για… Ντενεκεδούπολη, όπου ο Λαδένιος μοιάζει τόσο πολύ με τον Δικτάκτορα Παπαδόπουλο…και τα μικρά Ντενεκεδάκια που τον κάνουν ΠΙΤΑ στο τέλος, μοιάζουν τόσο πολύ με τον εξεγερμένο ελληνικό λαό που κατέκτησε τη Δημοκρατία!

Η Ευγενία Φακίνου μας χάρισε αυτό το υπέροχο βιβλίο αλλά και άλλα παρόμοια  βιβλία, η ιστορία των οποίων παρουσιάζεται με ουσιαστικό τρόπο, στην αγαπητή μας Βικιπαίδεια, ΕΔΩ!Εμείς βρήκαμε ευκαιρία για το Γραμματισμό, καθώς τα συνθήματα της εποχής του Πολυτεχνείου προσφέρονται.

ΑΛΛΑ ΚΑΙ…

Επίσης, το βιβλίο του Τριβιζά “ο μικρός Ερμής” αξιοποιήθηκε για να δείξει έννοιες σχετικές με τη διαφορά της ελευθερίας και του φασισμού : εμείς το συνδέσαμε με τη σωματική έκφραση και την κίνηση αλλά και με πολλή συζήτηση.

 

 

 
ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΗ:…
Το τραγούδι της Ντενεκεδούπολης μας άρεσε πολύ να το τραγουδάμε! Δείτε το:
 ΤΕΛΙΚΑ:…….
Το παρακάτω βιντεάκι δείχνει τις ενασχολήσεις μας:
 

Μία σκέψη στο“ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

  1. Ειστε ευρηματικές δασκάλες μας!!!!!! Μπράβο σας! Εμείς πάντως ήδη ξεκινήσαμε να φτιάχνουμε την δική μας τενεκεδούπολη στο σπίτι!

Τα σχόλια είναι κλειστά.