Το ιστόγραμμα της ενασχόλησής μας με την Παιδική Ποίηση

Μαζί με τα παιδιά, φτιάξαμε το ιστόγραμμα της ενασχόλησής μας με την Παιδική Ποίηση. Οι φωτογραφίες των ποιητών «συνδέθηκαν» με τα ποιήματα που ήδη έχουμε μάθει και τα παιδιά δήλωσαν πως θέλουν να ασχοληθούν και με δύο ακόμη ποιητές: τον Δ Σολωμό (που τον θυμούνται από την 28η Οκτωβρίου και την ακρόαση του Εθνικού Υμνου) αλλά και τον Οδυσσέα Ελύτη που τον επέλεξαν μάλλον «τυχαία» από τις φωτογραφίες των ποιητών που έχουμε αναρτημένες στην τάξη απο την αρχή της χρονιάς!

Αρα, έπεται συνέχεια……………….

4 thoughts on “Το ιστόγραμμα της ενασχόλησής μας με την Παιδική Ποίηση

 1. Εξαιρετική  δουλειά! Μου άρεσαν δύο πράγματα που έκανες: α) οι συσχετίσεις  και β) η επιλογή που δόθηκε στα παιδιά για περαιτέρω  εμβάθυνση. Δείχνεις ότι είσαι σύμμαχος σε μία πορεία για βελτίωση., δηλ. στέκεσαι δίπλα τους και όχι υπεράνω κατέχοντας την «αλήθεια». Πολύ σημαντικό αυτό και τα παιδιά πάντοτε το εισπράτουν όταν τα σέβονται.
  Καλή Χρονιά με δημιουργικούς εκπαιδευτικούς!
   
   
   

 2. Πολλά κάνατε βλέπω αλλά της Ρεβέκκας της έμεινε μόνο ο Καραγκιόζης… 🙂 Θα προσπαθήσω να την «ψαρέψω» να μου πει και ότι άλλο θυμάται.
  Καλή συνέχεια λοιπόν… και καλά Χριστούγεννα!

  • Σίγουρα η μνήμη των παιδιών καταγράφει τα πάντα και τα ανασύρει στην πρώτη ευκαιρία, κάνοντας νέες δικές της συνθέσεις, πρωτότυπες. Δικό μας έργο είναι να προσφέρουμε όσο πιο πλούσια γίνεται την παλέτα και να είστε σίγουρη ότι εκείνα θα διαλέξουν τα χρώματα για να ζωγραφίσουν τον πίνακά τους! Καλά Χριστούγεννα!

Τα σχόλια είναι κλειστά.