Οι μικροί μας φίλοι γεμίζουν την κολοκύθα με φασόλια .
Είναι μια αισθητηριακή δραστηριότητα η οποία βοηθάει τα παιδιά να γνωρίσουν τρόπους έκφρασης. Επίσης, να έρθουν σε επαφή με μέσα και υλικά από την καθημερινότητά τους και μέσα από αυτά να δημιουργήσουν !
Ο τρόπος έκφρασης είναι διαφορετικός για τον κάθε άνθρωπο εμείς βοηθάμε τα παιδιά να μάθουν νέους τρόπους έκφρασης και δημιουργίας και να καταλάβουν τι τους αρέσει περισσότερο.
Επιπροσθέτως ,τοποθετώντας τα φασόλια μέσα στην κολοκύθα τα παιδιά αρχίζουν να αντιλαμβάνονται τα όρια αλλά και την ποσότητα την οποία χωράει η κολοκύθα. Με αυτόν τον τρόπο αρχίζουν να κατακτούν μαθηματική σκέψη και μαθηματικές λέξεις. Τέλος , η κάθε κολοκύθα αντιστοιχεί σε ομάδα 3-4 ατόμων τα παιδιά μαθαίνουν να λειτουργούν ομαδικά να μοιράζονται, να κατανοούν και να συνεργάζονται γιατί έχουν ένα κοινό στόχο .