Μήνας: Μάρτιος 2025
Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου – 25η Μαρτίου 1821
Οι μαθητές του Νηπιαγωγείου Εράτυρας, τίμησαν την 25η Μαρτίου κάνοντας παρέλαση, κατάθεση στεφάνων, απαγγέλοντας ποιήματα και με διάφορες κατασκευές.
Παράταση εγγραφών
Παρακάτω θα βρείτε το επίσημο έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού (ΥΠΑΙΘΑ) με Θέμα «Παράταση εγγραφών στα Νηπιαγωγεία και στα Δημοτικά Σχολεία της χώρας για το σχολικό έτος 2025-26».
Ο φυλλομετρητής σας δεν υποστηρίζει προβολή PDF. Κατεβάστε το αρχείο PDF.
Η αμυγδαλιά
Την άνοιξη τα λουλούδια ανθίζουν και στη φύση έχει πολλά έντομα. Έρχονται τα αποδημητικά πουλιά και τα ζώα ξυπνούν από τη χειμερία νάρκη. Οι αμυγδαλιές κυριαρχούν!
Με αφορμή την αμυγδαλιά που άνθισε στην αυλή μας κάναμε και μεις τις δικές μας αμυγδαλιές
Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού
Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί από το Υπουργείο Παιδείας ως Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού.
Ο όρος «εκφοβισμός και βία στο σχολείο» (school bullying), όπως και ο όρος «θυματοποίηση» (victimization) χρησιμοποιούνται για να περιγράψουν μια κατάσταση κατά την οποία ασκείται εσκεμμένη, απρόκλητη, συστηματική και επαναλαμβανόμενη βία και επιθετική συμπεριφορά με σκοπό την επιβολή, την καταδυνάστευση και την πρόκληση σωματικού και ψυχικού πόνου σε μαθητές από συμμαθητές τους, εντός και εκτός σχολείου.
Στα πλαίσια της δράσης για την ενδοσχολική βία και τον εκφοβισμό, συζητήσαμε τις διάφορες μορφές που μπορεί να πάρει και τους πιθανούς τρόπους αντιμετώπισής του.
Εγγραφές για το σχολικό έτος 2025-2026
Για το σχολικό έτος 2025-2026, οι εγγραφές στο Νηπιαγωγείο θα πραγματοποιηθούν από:
5 έως 24 Μαρτίου 2025.
Εγγραφές μετά την 24η Μαρτίου, θεωρούνται εκπρόθεσμες και χρειάζονται την έγκριση του Διευθυντή/ντριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Δείτε εδώ ολόκληρη την εγκύκλιο:
Ο φυλλομετρητής σας δεν υποστηρίζει προβολή PDF. Κατεβάστε το αρχείο PDF.
Η κυρά Σαρακοστή
“Καλώς όρισες κυρά Σαρακοστή, φίλη μας καλή!
Τρώμε σαρακοστιανά, φαγητά υγιεινά!”
Με αυτό το τραγούδι υποδεχθήκαμε την Σαρακοστή, μαθαίνοντας πως ήταν μια κύρια με όχι δύο, αλλά επτά πόδια!
Μας φάνηκε περίεργο αρχικά, αλλά ύστερα μάθαμε πως η φίλη μας η κυρά Σαρακοστή, χρησιμοποιούνταν ως ημερολόγιο, καθώς κάθε πόδι της αντιστοιχούσε σε μια εβδομάδα της νηστίσιμης αυτής περιόδου, αρχής γενομένης από το Σάββατο μετά την Καθαρά Δευτέρα! Ενθουσιαστήκαμε ακόμη περισσότερο με την ιστορία όταν πληροφορηθήκαμε πως σε κάποιες περιοχές της Ελλάδας το τελευταίο πόδι που το κόβουμε το Μεγάλο Σάββατο, το διπλώνουν και το κρύβουν μέσα σε ενα ξερό σύκο, σε καρύδι ή στο ψωμί της Ανάστασης! Όποιος το βρει θεωρείται τυχερός για το υπόλοιπο της χρονιάς!
Φτιάξαμε κι εμείς την κυρία Σαρακοστή













