Αγιασμός για το νέο σχολικό έτος 2021-2022

Αγαπητοί γονείς, αγαπητοί μαθητές και αγαπητές μαθήτριες,

Σας ενημερώνουμε ότι ο αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 9:00π.μ.  Θα τηρηθούν όλοι οι κανόνες και οι οδηγίες που προβλέπονται από το ΥΠΑΙΘ. Δηλαδή:

Οι γονείς θα φέρουν τα παιδιά στον προαύλειο χώρο του νηπιαγωγείου και θα φορούν όλοι μάσκες, τόσο οι γονείς όσο και τα παιδιά. Η νηπιαγωγός θα παραλάβει τα παιδιά και θα μπουν στην αίθουσα του νηπιαγωγείου μέχρι να τελειώσει ο αγιασμός στις 9:30π.μ. Οι γονείς θα περιμένουν έξω στην αυλή τηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις ασφαλείας. Όταν βγουν τα παιδιά από την αίθουσα θα τα παραλάβουν οι γονείς και θα παραμείνουν για 5 λεπτά στην αυλή για να γίνει μία μικρή ενημέρωση.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να έρθουν τα παιδιά στο νηπιαγωγείο είναι να έχει προηγηθεί την προηγούμενη μέρα, δηλαδή την Κυριακή, 12 Σεπτεμβρίου, η πραγματοποίηση του Αυτοδιαγνωστικού Ελέγχου (Self-Test) στα παιδιά από τους γονείς και το αποτέλεσμα φυσικά να είναι αρνητικό. Οι γονείς την ίδια μέρα θα δηλώσουν στην πλατφόρμα “self-testing.gov.gr” και στο πεδίο “Σχολική κάρτα για covid-19” το αποτέλεσμα του τεστ. Την Δευτέρα θα έρθουν τα παιδιά με το έντυπο της Σχολικής Κάρτας για covid-19 συμπληρωμένο και υπογεγραμμένο. Αν το αποτέλεσμα του τεστ είναι θετικό, το παιδί δεν έρχεται στο σχολείο και ο γονέας-κηδεμόνας ενημερώνει τηλεφωνικά την υπεύθυνη νηπιαγωγό.

Από εκεί και μετά τα self-test θα γίνονται και θα δηλώνονται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα σύμφωνα με τις παραπάνω οδηγίες κάθε Δευτέρα και Πέμπτη.

Το έντυπο της Σχολικής Κάρτας για covid-19 θα βρίσκεται συμπληρωμένο και υπογεγραμμένο στο σακίδιο του κάθε παιδιού και θα επιδεικνύεται στη νηπιαγωγό κάθε Τρίτη και Παρασκευή αντίστοιχα.

Είναι ανάγκη και ηθική υποχρέωση όλων μας, κυρίως απέναντι στα παιδιά μας, η επίδειξη υπεύθυνης συμπεριφοράς όσον αφορά την τήρηση των οδηγιών και των κανόνων ασφάλειας, ώστε να έχουμε μία καλή αρχή και μία αρμονική συνέχεια στα σχολεία μας. Οι συνθήκες είναι ιδιαίτερες και ίσως μας φαίνεται περίεργη η προσαρμογή των παιδιών μας σε όλα αυτά, αλλά αν δείξουμε εμείς οι ενήλικες την απαραίτητη ψυχραιμία, αισιοδοξία και καλή διάθεση, θα διευκολύνουμε πολύ τα παιδιά μας στα καινούργια δεδομένα.

Ας ευχηθούμε να έχουμε μία όμορφη, ήρεμη και δημιουργική χρονιά!

Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας Νηπιαγωγείου Ερατεινού 2020-2021

Χαίρετε!

Αναρτούμε τον Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας του Νηπιαγωγείου Ερατεινού ο οποίος συστάθηκε κατά το σχολικό έτος 2020-2021. Είναι διαθέσιμο για κάθε ενδιαφερόμενο και αναφέρεται σε κανόνες και πλαίσια λειτουργίας του  Νηπιαγωγείου σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία αλλά και τις ιδιαίτερες συνθήκες του Νηπιαγωγείου Ερατεινού.



Λήψη αρχείου