28 Οκτωβρίου 1940

Ημέρα μνήμης και εθνικής υπερηφάνειας.

Γιορτάσαμε στο σχολείο μας την επέτειο του “ΟΧΙ” και παράλληλα τιμήσαμε το ιερό μας σύμβολο, την γαλανόλευκη σημαία μας.

Φωτογραφικό υλικό, συζήτηση, εργασίες, χειροτεχνίες, ποιήματα,τραγούδια, ανάγνωση βιβλίων συμπληρώνονται μεταξύ τους βοηθώντας μας να ολοκληρώσουμε μαζί με τα παιδάκια μας την επεξεργασία του θέματος της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Διαβάσαμε το παραμύθι του Ιταλού συγγραφέα και δάσκαλου Τζιάνι Ροντάρι που μας εξιστορεί έναν πόλεμο χωρίς τελειωμό. Έναν πόλεμο που όλα πήγαν στραβά….σαν μια ομαδική παιδική “ευχή” για Ειρήνη όπου έπιασε. Ένα ξεκαρδιστικό σαμποτάζ όταν ακόμα και τα άψυχα υλικά εναντιώνονται στον ανθρώπινο παραλογισμό.

4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

Η σημερινή ημέρα δεν συνιστά παρά μία υπενθύμιση της αγάπης που προσφέρουν και της αγάπης που αξίζουν αυτοί οι τετράποδοι φίλοι μας. Η ευαισθητοποίηση των παιδιών μας απέναντί τους αποτελεί μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας του σχολείου.

Χρόνια Πολλά καλοί μας φίλοι!

Παρακάτω φαίνονται οι χειροτεχνίες με το αγαπημένο μας ζωάκι που κατασκευάσαμε με τα παιδιά,

 

καθώς και το αγαπημένο μας παραμύθι <<ΞΟΥΤ>> το οποίο διαβάσαμε στην τάξη.

1 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ

Την σημερινή μέρα στην τάξη μας την αφιερώνουμε στον παππού και στην γιαγιά και τους αποδίδουμε τον οφειλόμενο φόρο τιμής με τραγούδια, χειροτεχνίες, κατασκευές και παραμύθια. Παππού και Γιαγιά γι΄ αυτήν την σχολική χρονιά σας προσφέρουμε με αγάπη μια διαφορετική αγκαλιά.

Επίσης διαβάσαμε το παραμύθι «Ο Τίμος στον παππού και την γιαγιά»,

και τραγουδήσαμε το τραγούδι «Η γιαγιά μας η καλή…. σε μοντέρνα εκδοχή !».