Ξεκινήσαμε το θέμα μας χρησιμοποιώντας το διαδίκτυο και παρακολουθώντας το γνωστό μύθο του Αισώπου, “Ο Τζίτζικας και ο Μέρμηγκας”. Μέσα από αυτόν το μύθο μάθαμε ότι όταν συγκεντρώνουμε καθημερινά, έστω και μικρές ποσότητες από όσα χρειαζόμαστε, σταδιακά δημιουργούμε αποθέματα που μπορούν να μας υποστηρίξουν σε δύσκολους καιρούς. Έτσι, όπως ακριβώς έκαναν τα εργατικά μυρμήγκια, που ενώ κοπίασαν το καλοκαίρι, τον χειμώνα είχαν έτοιμες προμήθειες και ζεστή φωλιά, μπορούμε και εμείς να επωφεληθούμε από την αποταμίευση και την προνοητικότητα.
Φτιάξαμε το δικό μας βιβλίο ομαδικά και σε συνεργασία, το ζωγράφισαν τα παιδιά και έγραψαν τις λεζάντες, όπως μπορούν. Στην συνέχεια, χρησιμοποιήσαμε την ηλεκτρονική εφαρμογή Story Jumber και κάναμε το βιβλίο μας ηλεκτρονικό.
Πατήστε τον σύνδεσμο για το διαβάσετε!!
https://www.storyjumper.com/book/read/176375951
Συνεχίσαμε με το «Αν κάθε μέρα», των Α. Παπαθεοδούλου- Μ. Δεληβοριά και αναρωτηθήκαμε: Τι κάνουν οι χαρακτήρες; Τι επιλέγουν; Πως αισθάνονται όταν αποφασίζουν να κρατήσουν κάτι πολύτιμο για αργότερα;
“H αποταμίευση δεν είναι μόνο νομίσματα που κάνουν γκλίνγκι γκλίνγκι σε κουμπαράδες. Είναι η δύναμη που μας δίνει ο χρόνος να κάνουμε πράγματα μεγάλα και σημαντικά για τον εαυτό μας και για τους άλλους!”, λέει ο συγγραφέας του βιβλίου Αντώνης Παπαθεοδούλου.
Έτσι και εμείς αποφασίσαμε ότι μπορούμε να βρούμε τρόπους αποταμίευσης της ηλεκτρικής ενέργειας, του νερού, του χαρτιού, ακόμα και των μαρκαδόρων μας!!! Πράγματα μικρά και μεγάλα για τον εαυτό μας και τους άλλους!
Πάμε και στο βιωματικό μέρος της διδασκαλίας όπου κατασκευάσαμε με ανακυκλώσιμα υλικά (μπουκάλια νερού) τους δικούς μας κουμπαράδες για να δοκιμάσουμε κι εμείς να αποταμιεύουμε λίγο-λίγο, κάθε μέρα στο σπίτι μας.