Μήνυμα από την Κοινωνική Υπηρεσία του σχολείου μας!

Αγαπητοί γονείς,

Όπως γνωρίζετε πολύ καλά όλα αυτά τα χρόνια η διεύθυνση, οι εκπαιδευτικοί, το ειδικό εκπαιδευτικό και βοηθητικό  προσωπικό του Ειδικού Νηπιαγωγείου Θήβας, στάθηκαν πάντα δίπλα σας. Οι προσπάθειες όλων μας, μέσα από την εργασία που υπηρετεί ο καθένας μας αλλά και όλοι μαζί σαν ομάδα, είναι η εκπαίδευση των παιδιών μας, όσο πιο πολύπλευρα και ολοκληρωμένα γίνεται. Αυτή η εκπαίδευση απαιτεί και τη δική σας συνεργασία όχι μόνο με τους εκπαιδευτικούς  αλλά και με την Κοινωνική Υπηρεσία του σχολείου, πράγμα που οι περισσότεροι από εσάς γνωρίζουν πολύ καλά, έχοντας συνεργαστεί με την κοινωνική λειτουργό και την ψυχολόγο του Ειδικού Νηπιαγωγείου Θήβας.

Δυστυχώς οι δύσκολες συνθήκες που διαμορφώθηκαν, μας αναγκάζουν να μην μπορούμε να συνεργαστούμε όπως συνηθίζαμε (πρόσωπο με πρόσωπο κυρίως), αλλά να ακολουθήσουμε άλλους τρόπους επικοινωνίας και συνεργασίας.

Η επικοινωνία μας για τα θέματα που σας αφορούν θα συνεχιστεί εξ αποστάσεως. Η Κοινωνική Υπηρεσία του σχολείου παραμένει στη διάθεσή σας. Ένας επιπλέον τρόπος επικοινωνίας θα αποτελεί και το blog του σχολείου στο οποίο θα αναρτώνται θέματα που αφορούν στον γονεϊκό σας ρόλο, στις σχέσεις όπως διαμορφώνονται υπό συνθήκες περιορισμού, στην απασχόληση  των παιδιών.

Είναι μια δύσκολη για όλους εποχή σε πολλούς τομείς (οικονομικά, συναισθηματικά, προσαρμογής σε νέα, άγνωστα δεδομένα στην καθημερινότητα). Δε θα είναι μια μόνιμη κατάσταση, όμως όσο υπάρχει θα πρέπει να βρεθούν τρόποι αντιμετώπισης των δυσκολιών. Δεν πρέπει να ξεχνάτε, πως ειδικά εσείς ως γονείς παιδιών με αναπηρία γνωρίζετε πως να αντιμετωπίζετε δυσκολίες και προβλήματα και να βρίσκετε λύσεις και διεξόδους. Είμαστε εδώ, όπως και πριν για να συνεχίσουμε τις συζητήσεις μας, να βρούμε τρόπους να αντιμετωπίσουμε μαζί θέματα που δυσκολεύουν την καθημερινότητα μέχρι να βρεθούμε πάλι από κοντά.

Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΘΗΒΑΣ

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΘΗΒΑΙΩΝ:

Ο Δήμος Θηβαίων ενημερώνει ότι, σύμφωνα με ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ η οποία έχει δημοσιευτεί στο ΦΕΚ 68Α/20-03-2020, με το άρθρο 36 ορίζεται η έναρξη της άυλης λειτουργίας του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης φαρμάκων για δύο μήνες και με το άρθρο 49 δίνεται η δυνατότητα επανέκδοσης συνταγών στο Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης για χρόνιους πάσχοντες.

Σχετικές πληροφορίες θα βρείτε στη σελίδα του Δήμου Θηβαίων, στην παρακάτω διεύθυνση: https://thiva.gr/%ce%ac%cf%85%ce%bb%ce%b7-%cf%83%cf%85%ce%bd%cf%84%ce%b1%ce%b3%ce%bf%ce%b3%cf%81%ce%ac%cf%86%ce%b7%cf%83%ce%b7-%ce%b5%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%ad%ce%ba%ce%b4%ce%bf%cf%83%ce%b7-%cf%83%cf%85%ce%bd%cf%84/

ΕΠΙΠΛΕΟΝ: Στην παρακάτω διεύθυνση της ηλεκτρονικής σελίδας του δήμου Θηβαίων, θα βρείτε υλικό για την απασχόληση στο σπίτι νηπίων και παιδιών:                https://paidikoistathmoithivas.blogspot.com/p/home.html