25 ΜΑΡΤΙΟΥ – ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΑΔΑ

Η 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 1821 είναι η μέρα της Εθνικής παλιγγενεσίας. Ημέρα των Ελλήνων. Διπλή γιορτή, διπλή χαρά. Γιορτάζει η ΠΑΝΑΓΙΑ, γιορτάζει κι η ΠΑΤΡΙΔΑ μας. Αιτία αυτής της χαράς είναι τα 2 “ΧΑΙΡΕ”, “Χαίρε Κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος με τα σου” και “Χαίρε ω Χαίρε Ελευθεριά”.

Το πρώτο “Χαίρε” θα απελευθερώσει τους ανθρώπους από την αμαρτία, το δεύτερο “Χαίρε” σημαίνει την απελευθέρωση των Ελλήνων από τον Τουρκικό Ζυγό. Ο ξεσηκωμός του ’21 δεν είναι ένα απλό ιστορικό γεγονός. Είναι η κορυφαία στιγμή της πορείας του Έθνους μας. 400 χρόνια σκλαβιάς δεν μπόρεσαν να αφανίσουν το εθνικό συναίσθημα, τη ζωή του Έθνους. Ο λαός μας απέδειξε περίτρανα πως ξέρει να αγωνίζεται και να μεγαλουργεί. Τίποτα δεν μπόρεσε να σβήσει τη φλόγα της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ!!! Μια χούφτα Έλληνες κατάφεραν να ορθώσουν το ανάστημά τους και βροντοφωνάζοντας “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ” να χυθούν στη μάχη. Ας μην ξεχάσουμε αυτούς τους ανθρώπους, τους γνωστούς και άγνωστους ήρωες της πατρίδας μας, που χάρισαν τη ζωή τους για να είμαστε εμείς ελεύθεροι. Μπορεί να πέρασαν 199 χρόνια από τότε, όμως το μήνυμα του ’21 είναι επίκαιρο διαρκώς. Μονιασμένοι είμαστε ακαταμάχητοι. 

Χρόνια πολλά σε όλους!!!!

Για μικρούς και μεγάλους

Αγαπητά μας παιδιά και γονείς,

Όλοι μας, παιδιά και ενήλικες, σε όλη τη διεθνή κοινότητα, βρισκόμαστε μπροστά σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση που προκαλεί αισθήματα φόβου, ανησυχίας, ενδεχομένως και πανικού. Καλούμαστε λοιπόν να ακούσουμε και να ακολουθήσουμε προσεκτικά τις οδηγίες των αρμοδίων και των ειδικών που μας συστήνουν περιορισμό, ώστε να προστατεύσουμε τόσο τους εαυτούς μας και τους αγαπημένους μας, όσο και άλλα άτομα με τα οποία ερχόμαστε σε επαφή που ενδέχεται να ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες.

Υπό αυτές λοιπόν τις συνθήκες, μπορούμε όλοι μας να φροντίσουμε να βελτιώσουμε τη ζωή μας και να αξιοποιήσουμε εποικοδομητικά το χρόνο μας. Αφήστε ελεύθερη τη φαντασία σας, γίνετε εφευρετικοί για καινούρια παιχνίδια, βρείτε χρόνο να δραστηριοποιηθείτε με ασχολίες που αγαπάτε και που συνήθως δεν είχατε χρόνο να καλλιεργήσετε, παίξετε και ελάτε πιο κοντά με άτομα που ζείτε κάτω από την ίδια στέγη.

Μένουμε σπίτι, γιατί αγαπάμε τον εαυτό μας, την οικογένειά μας, τον συνάνθρωπό μας.

Με εκτίμηση

Το προσωπικό του σχολείου