3ο εργαστήριο δεξιοτήτων : Ενδιαφέρομαι και ενεργώ – Κοινωνική Συναίσθηση & Ευθύνη

Την περασμένη εβδομάδα στο σχολείο μας ασχοληθήκαμε με το 3ο εργαστήριο δεξιοτήτων και πιο συγκεκριμένα με τον θεματικό άξονα : Αλληλοσεβασμός-Διαφορετικότητα.

Με αφορμή το παραμύθι «ο Ελμερ, ο παρδαλός ελέφαντας» , τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με την διαφορετικότητα και τους εξηγήσαμε ότι όλοι μας είμαστε διαφορετικοί και αυτό είναι που μας κάνει ξεχωριστούς, όπως ακριβώς ο Ελμερ. Μέσα από την αναπαράσταση του παιχνιδιού, αναγνωρίσαμε και τα συναισθήματα που νιώθουμε, όταν κάποιος μας κάνει να αισθανόμαστε διαφορετικοί.

Τα παιδιά αφού ολοκληρώσαμε την ανάγνωση και το θεατρικό παιχνίδι, ζωγράφισαν τον Ελμερ με διαφορετικά χρώματα.

Ακολούθησε η αναγνώριση του δικού μας εαυτού και παρατηρήσαμε ότι όλοι μας είμαστε διαφορετικοί. Έπειτα ο καθένας από τους μαθητές μας προσπάθησε να φτιάξει τον εαυτό του.

Ακόμη, δημιουργήσαμε την δίκη μας ομαδική αφίσα με θέμα « Αν όλα τα παιδιά της γης», και εξηγήσαμε ότι όταν είμαστε όλοι φίλοι και υπάρχει αγάπη, νιώθουμε όλοι χαρούμενοι και ασφαλείς.

Τέλος, παίξαμε με τους αριθμούς, τους οποίους μας γνώρισε η μάγισσα Άλγεβρα και παρατηρήσαμε πως όλοι μεταξύ τους είναι διαφορετικοί. Τραγουδήσαμε για τον κάθε αριθμό, τους φτιάξαμε με τουβλάκια και φτιάξαμε κουλουράκια από πλαστελίνη με την βοήθεια της μάγισσας Άλγεβρας.

IMG 6792

IMG 6793

IMG 6796

IMG 6801

IMG 7165

IMG 7167

IMG 7166

IMG 7164