ΦΤΙΑΧΝΩ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ PUZZLE

Γιατί να αγοράζω puzzle όταν μπορώ να φτιάξω τα δικά μου;

4 Ιδέες πολλά puzzle!!!

Ζωγραφίζουμε με νερομπογιές χάρτινα πιάτα σε διάφορα χρώματα. Τα κόβουμε με τον τρόπο που βλέπουμε στη φωτογραφία, αλλά μπορείτε και να αυτοσχεδιάσετε. Για να στηριχθούν καλύτερα χρησιμοποιήστε σαν βάση ένα σκέτο χάρτινο πιάτο.

Χρειαζόμαστε 2 χάρτινα πιάτα. Το ένα το χρησιμοποιούμε σαν βάση. Στο άλλο μπορούμε να ζωγραφίσουμε α) μικρά ή μεγάλα σχήματα, β) σπίτια, λουλούδια κ.α και γ) να κολλήσουμε μια εικόνα που μας αρέσει. Μετά το κόβουμε όπως τα κομμάτια μιας πίτσας. Έτοιμο το puzzle!!!

 

Το βασικό μας υλικό είναι τα γλωσσοπίεστρα αλλά αν δεν έχουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σκληρά χαρτόνια κομμένα σε λωρίδες με ίδιες ή λίγο μεγαλύτερες διαστάσεις. 1) Βάζουμε δίπλα-δίπλα γλωσσοπίεστρα (1-10) και ζωγραφίζουμε ένα ουράνιο τόξο ή ότι άλλο θέλουμε και μετά τα αριθμούμε. 2) Κολλάμε στα γλωσσοπίεστρα εικόνες από παλιά άχρηστα ή σχισμένα παραμύθια ή άλλες εικόνες και 3) σε δυο γλωσσοπίεστρα ζωγραφίζουμε με μαρκαδόρους σχήμα ή σχήματα

 

Ένας εύκολος τρόπος να μάθουμε τα σχήματα και να διασκεδάσουμε. Σε σκληρά χαρτόνια από μεγάλες συσκευασίες (χαρτόκουτα) κάνουμε το περίγραμμα των σχημάτων που επιθυμούμε. Αν θέλουμε κολλάμε διάφορες χρωματιστές ταινίες και μετά κόβομε το περίγραμμα με ένα κόφτη. Μπορούμε επίσης να κόψουμε μόνο τα σχήματα και να τα ζωγραφίσουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *