Δημιουργώ με υλικά που έχω στο σπίτι!

Μπορούμε να φτιάξουμε πολλές κατασκευές με τα παιδάκια μας στο σπίτι με υλικά που ήδη έχουμε και που δεν χρειαζόμαστε, όπως για παράδειγμα τα ρολά από το χαρτί υγείας! Με αυτά μπορούμε να φτιάξουμε αμέτρητες κατασκευές!

Με αφορμή την αγάπη ενός μαθητή μας για τους ninjago, ξεκινάμε με μία σχετική κατασκευή!

Θα χρειαστούμε

  • ρολά από χαρτί υγείας
  • πινέλα και νερομπογιές ή απλά μαρκαδόρους
  • καλαμάκια
  • ψαλίδι

Παίρνουμε το ρολό κι αφού πρώτα σχεδιάσουμε με μαρκαδόρο τα μάτια του ninjago χρωματίζουμε όλο το χαρτόνι με το χρώμα που επιθυμούμε (αν επιλέξουμε νερομπογιές περιμένουμε να στεγνώσει, αλλιώς συνεχίζουμε αμέσως). Στη συνέχεια παίρνουμε ένα καλαμάκι και το τυλίγουμε γύρω από το ρολό, σαν να είναι η ζώνη του. Τέλος, κόβουμε ένα κομμάτι από καλαμάκι διαφορετικού χρώματος και το στερεώνουμε στη  «ζώνη» του για σπαθί. Ο ninjago μας είναι έτοιμος! Φτιάχνοντας πολλούς μπορούμε να τους βάλουμε να παίξουν μεταξύ τους.

Την παραπάνω ιδέα μπορούμε να την προσαρμόσουμε ανάλογα με τα ενδιαφέροντα του κάθε παιδιού και να δημιουργήσουμε πολλά διαφορετικά πράγματα. Για παράδειγμα, βλέπετε δίπλα στους ninjago κι έναν μικρό minion!

Επίσης, το παιδί μας μπορεί να ζωγραφίσει απλά χαρακτηριστικά προσώπου στο ρολό σχηματίζοντας φατσούλες και κατόπιν, με επίβλεψη, να του δώσουμε το ψαλίδι για να δημιουργήσει ένα ωραίο χτένισμα στο «ανθρωπάκι» του!

Τέλος, ενόψει του Πάσχα με τα ρολάκια μας μπορούμε να φτιάξουμε πασχαλινά  λαγουδάκια ή να τα ζωγραφίσουμε και να δημιουργήσουμε ωραίες αυγοθήκες για τα πασχαλινά αυγά μας!

 

Αν  φτιάξουμε όλα τα παραπάνω ή πολλά από αυτά, έχει ενδιαφέρον να παίξουμε μαζί τους και να παροτρύνουμε το παιδί μας να τους δώσει φωνούλα!

Άραγε … τι θα έλεγε ένας ninjago με έναν λαγό;

Οι μέρες είναι δύσκολες για όλους! Οι γονείς σίγουρα δεν είστε παιδαγωγοί ούτε καλλιτέχνες, οπότε το ζητούμενο δεν είναι ούτε «καταναγκαστικές» εργασίες με τα παιδιά ούτε άψογες κατασκευές! Το παραπάνω υλικό είναι απλά μια πρόταση δημιουργικής απασχόλησης και διασκέδασης με τα παιδιά!

Καλή διασκέδαση, λοιπόν!