2 Απριλίου ( παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου)

Σήμερα είναι η παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου!

Το παιδικό βιβλίο είναι μία πραγματικά πολύ όμορφη συντροφιά για όλα τα παιδιά που μένουν στο σπίτι! Με ένα βιβλίο μπορούμε να ανοίξουμε παράθυρα στον κόσμο, να ταξιδέψουμε με το μυαλό μας και τη φαντασία μας, να νιώσουμε ελεύθεροι, αλλά και να μάθουμε, να διασκεδάσουμε, να πάρουμε ιδέες για παιχνίδι και δημιουργία!

Για σήμερα, λοιπόν, η πρότασή μας είναι να γίνουμε μικροί και μεγάλοι, παιδιά και γονείς… πειρατές! Καλοί και κακοί πειρατές, μέσα από ένα παραμύθι του αγαπημένου παραμυθά Αντώνη Παπαθεοδούλου, που με έναν μοναδικό και παιχνιδιάρικο τρόπο που απολαμβάνουν μικροί και μεγάλοι μας αφηγείται από το κανάλι του στο youtube.

 

Όπως θα δείτε στο βίντεο, πατώντας εδώ, ο κ. Παπαθεοδούλου μας δίνει οδηγίες για να κατασκευάσουμε ένα πειρατικό σπαθί με υλικά που έχουμε στο σπίτι. Άλλες προτεινόμενες δραστηριότητες είναι:

-παίζουμε συμβολικό παιχνίδι με τα σπαθιά που φτιάξαμε. Γινόμαστε πειρατές μαζί με τα παιδιά μας και διασκεδάζουμε αναπαράγοντας σκηνές και διαλόγους του παραμυθιού ή και δικούς μας!

-ζωγραφίζουμε ό,τι μας έκανε εντύπωση από το παραμύθι

-μπαίνουμε στη θέση του άλλου: τι θα κάναμε αν ήμασταν οι κακοί πειρατές; Τι θα κάναμε αν ήμασταν οι καλοί πειρατές;

-μιλάμε για τα συναισθήματά μας:  Πως νιώθουμε όταν ακούμε τα λόγια των κακών πειρατών; Πως νιώθουμε όταν ακούμε τα λόγια των καλών πειρατών; Πως νιώθουμε στο τέλος του παραμυθιού; Σε αυτό θα μας βοηθήσει να σχεδιάσουμε φατσούλες στο χαρτί και το παιδί να σχεδιάσει τα αντίστοιχα χαρακτηριστικά του προσώπου

 

                       ΧΑΡΑ

 

 

 

 

 

 

 

 

(όνομα παιδιού)

 

 

 

 

 

                 ΛΥΠΗ

ΦΟΒΟΣ

                                                ΘΥΜΟΣ