Καλοκαίρι, καλοκαιράκι!

Οι μέρες του ατέλειωτου παιχνιδιού πλησιάζουν….καλοκαίρι!

  • Θέλεις να διαβάσουμε μαζί μια καλοκαιρινή ιστορία;

Δελφίνι, το ιερό ζώο του Ποσειδώνα

Όταν ο  Ποσειδώνας είδε την Αμφιτρίτη, την κόρη του Ωκεανού, να χορεύει μαζί με τις αδερφές της, την αγάπησε αμέσως. Μόλις όμως εμφανίστηκε μπροστά της, η κοπέλα τον φοβήθηκε και κρύφτηκε κάπου στον απέραντο ωκεανό. Τότε ο θεός της θάλασσας έστειλε πολλούς φίλους του για να την βρουν. Στην προσπάθειά του να ανακαλύψει πού είχε κρυφτεί η  όμορφη Αμφιτρίτη, τον βοήθησε ένα δελφίνι. Το δελφίνι αυτό έψαξε σε όλο τον ωκεανό και τη βρήκε στα νησιά του Άτλαντα. Την οδήγησε στον Ποσειδώνα και έτσι έγινε ένας λαμπρός γάμος. Από τότε ο Ποσειδώνας τίμησε το δελφίνι, το οποίο έγινε το ιερό του ζώο. Μάλιστα για χάρη του ονόμασε στον ουρανό έναν αστερισμό, τον Δελφίνο.

  • Και μιας και βρισκόμαστε στην πιο ζεστή εποχή του χρόνου, μήπως ξέρεις πώς μπορούμε να προστατευτούμε από τον ήλιο; Τι είναι καλό να φοράμε όταν είμαστε στην παραλία ή για πρωινή βόλτα; Θέλεις να παίξεις το διαδραστικό παιχνίδι κρεμάλας που έχουμε ετοιμάσει στον παρακάτω σύνδεσμο; Πάτησε τα σωστά γράμματα που θα δεις στην εικόνα και μάθε τι χρειάζεσαι για να προστατευτείς από τον ζεστό ήλιο.

https://learningapps.org/watch?v=ppefr5gg220

  • Καλοκαίρι χωρίς μουσική και τραγούδι δεν υπάρχει! Άκουσε το καλοκαιρινό τραγούδι “Το βουνό” του Σωκράτη Μάλαμα στον παρακάτω σύνδεσμο και μετά συμπλήρωσε τους στίχους στο εικονόλεξο του τραγουδιού που ακολουθεί. Σύρε τη σωστή φωτογραφία στο στίχο και φτιάξε ξανά το τραγούδι.

https://www.youtube.com/watch?v=ZmFi35heFG

https://www.liveworksheets.com/ro861707mn