Πάσχα

Για να μπούμε σιγά σιγά στο κλίμα των ημερών του Πάσχα διαβάσαμε το παραμύθι το «Πάσχα της Νόνας χελώνας» και έπειτα είπαμε όλα όσα γνωρίζει ο καθένας μας για το Πάσχα. Έπειτα Φτιάξαμε το πορτρέτο του λαγού από το παραμύθι που διαβάσαμε αλλά και ένα πολύχρωμο φόντο και το βάλαμε στην κορνίζα που κατασκευάσαμε.

image009

Μιλήσαμε για τα Πάθη του Χριστού και για τις ημέρες της μεγάλης εβδομάδας. Πιο συγκεκριμένα, αναφερθήκαμε στα μεγάλα γεγονότα κάθε ημέρας ξεχωριστά ξεκινώντας από το Σάββατο του Λαζάρου και φτάνοντας μέχρι την Κυριακή του Πάσχα. Είδαμε σχετικές εικόνες αλλά  και εκπαιδευτικά βίντεο με τα πάθη του Χριστού, τα χρωματίσαμε και φτιάξαμε το βιβλιαράκι της Μεγάλης εβδομάδας του Πάσχα.

image012 1

Ακόμη,  είδαμε σε εικόνες αλλά και σε βίντεο τα έθιμα του Πάσχα και μιλήσαμε για τις σχετικές εμπειρίες μας.  Διαβάσαμε το παραμύθι « το αυγό που μισούσε το κόκκινο χρώμα», αναφερθήκαμε στο συγκεκριμένο έθιμο και στο τι συμβολίζει και έπειτα βάψαμε τα δικά μας κόκκινα αυγά αφού πρώτα τα σχεδιάσαμε με κηρομπογιές.

image015 1 image018 2

Φτιάξαμε την πασχαλινή μας κάρτα για να ευχηθούμε στις οικογένεια μας «ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ». Ακόμη, αναφερθήκαμε  στις ευχές που λέμε τις ημέρες του Πάσχα όπως καλή Ανάσταση, καλό Πάσχα, Χρόνια πολλά, Χριστός Ανέστη , Αληθώς Ανέστη , Αληθώς ο Κύριος και προσπαθήσαμε να εξηγήσουμε τι σημαίνει η κάθε ευχή και γιατί την λέμε.

image020 image021

Μιλήσαμε για την λαμπάδα που κρατάμε στην εκκλησία το Πάσχα και ο καθένας μας είπε για την λαμπάδα που πιστεύει ότι θα του φέρει η νονά του. Έπειτα, προσπαθήσαμε να  σχεδιάσουμε και να στολίσουμε την λαμπάδα μας και να γράψουμε την ευχή «Καλό Πάσχα»

image023

Φτιάξαμε τα δικά μας καλαθάκια για να βάλουμε μέσα τα αβγουλάκια που βάψαμε και σχεδιάσαμε και κόψαμε από ένα λαγουδάκι για να στολίσουμε το καλάθι μας!

image026 image025 2 image027

Διαβάσαμε το παραμύθι « το Πάσχα της Πέππας» και παίξαμε και εμείς όπως και στο παραμύθι παιχνίδια με πασχαλινά αβγουλάκια όπου βάζαμε στην σειρά τους αριθμούς από το ένα έως το δέκα αλλά και τοποθετούσαμε τόσα αυγά όσα μας ζητούνταν! Έπειτα ενώσαμε τα αβγουλάκια και φτιάξαμε ένα πασχαλινό στεφανάκι με αυγά με το οποίο στολίσαμε την τάξη μας!

image029 image031

Φτιάξαμε μια ομαδική εργασία όπου με το τύπωμα του χεριού μας κάναμε κοτούλες και με το δακτυλικό μας αποτύπωμα κάναμε κοτοπουλάκια και γράψαμε με πινέλο καλό Πάσχα!

image033

Ακόμη, μάθαμε το γράμμα Π του Πάσχα. Το γράψαμε ένας ένας σε χαρτόνι, το φτιάξαμε με τα δαχτυλάκια μας, είπαμε λέξεις που ξεκινάνε από το συγκεκριμένο γράμμα, συμπληρώσαμε φύλλα εργασίας όπου εξασκηθήκαμε στην γραφή του αλλά και χρωματίσαμε εικόνες που ξεκινούν από το γράμμα Π.  Συμπληρώσαμε φύλλο εργασίας μαθηματικών όπου χρωματίσαμε όσα κοτοπουλάκια, λαγούς, αυγά, σταυρούς και καλάθια μας ζητούνταν. Τέλος, αποχαιρετισθήκαμε αφού ευχηθήκαμε ο ένας στον άλλον καλό Πάσχα  και δώσαμε ραντεβού να επιστρέψουμε με γεμάτες μπαταριές μετά τις διακοπές του Πάσχα!