Άρθρα ανά μήνα: Ιούνιος 2023
Εργαστήριο Δεξιοτήτων -Οι μικροί εξερευνητές

Στο τελευταίο εργαστήριο της χρονιάς, και σίγουρα το αγαπημένο των παιδιών, ασχοληθήκαμε με τα μνημεία του κόσμου. Ταξιδέψαμε νοερά σε όλες τις γωνιές της Γης, γνωρίσαμε μνημεία γνωστά και αγαπημένα, μεγάλης πολιτιστικής σημασίας, συνεργαστήκαμε, παίξαμε και δημιουργήσαμε σπουδαία έργα τέχνης. Αρχικά δημιουργήσαμε ιστόγραμμα με τις γνώσεις των παιδιών σχετικά με τα μνημεία. Στη συνέχεια τους παρουσιάσαμε μνημεία σε μινιατούρες, καρτ ποστάλ και μαγνητάκια για να τα δουν και να τα επεξεργαστούν και έπειτα τα τοποθετήσαμε στη χώρα που βρίσκονται πάνω στο χάρτη, αντιστοιχίσαμε τη σημαία με το όνομα της χώρας και το όνομα της πόλης στην οποία μπορούμε να συναντήσουμε το κάθε μνημείο. Παίξαμε στον διαδραστικό πίνακα memory, παιχνίδι αντιστοίχισης, φτιάξαμε παζλ, χωριστήκαμε σε ομάδες και παίξαμε bingo, “έχω, ποιος έχει” και το επιτραπέζιο Γνωρίζω τον κόσμο. Τέλος, προγραμματίσαμε το beebot να ταξιδέψει σε διάφορα μνημεία, διαβάσαμε το “Αλφάβητο ταξίδι”, φτιάξαμε το δικό μας διαβατήριο και δημιουργήσαμε μοναδικά έργα τέχνης με νερομπογιές και την τεχνική του κολλάζ.
Ολοκλήρωση του προγράμματος “Δεσμός για τα σχολεία”.

Εκφράζουμε τη μεγάλη μας ευγνωμοσύνη στον οργανισμό “ΔΕΣΜΟΣ” που μέσω του προγράμματος δεσμός για τα σχολεία, εμπλούτισε το σχολείο μας με διαδραστικό πίνακα 20 σημείων αφής , με συσκευή φωτοτυπικού που λειτουργεί και ως σκάνερ, με παιχνίδια για την αυλή μας αλλά και με βιβλία και παζλ. Και βέβαια χορήγησε δωρεά μέσω της οποίας ο κ. Ευστάθιος Γκεβρέκης φιλοτέχνησε στην αυλή και στην πρόσοψη του νηπιαγωγείου μας με εξαίσιες τοιχογραφίες που ομόρφυναν τους χώρους του Νηπιαγωγείου και εξάπτουν την φαντασία των μικρών μας μαθητών.
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την κ. Κατερίνα Μποδούρογλου που χορήγησε μέσω του προγράμματος τα χρήματα της δωρεάς. Επίσης τις θερμές μας ευχαριστίες στην κ. Βάσω Παναγοπούλου που ως εκπρόσωπος του οργανισμού συντόνισε όλη τη δράση.
Ευχαριστούμε ακόμη τον κ. Κωνσταντίνο Αυγίδη που μας διέθεσε τον υπάλληλό του κ. Σπύρο Ιντζέ για να συναρμολογήσουμε τα ογκώδη παιχνίδια της αυλής (τραμπάλα, σπιτάκι με 2 τσουλήθρες, τραπεζάκι πικ νικ με πάγκους και ομπρέλες, κάμπια τούνελ, μπασκέτα, σπιτάκι με νερόμυλο και ψησταριά.) και τον γεωπόνο κ. Χρήστο Καραμανλή που με πολύ μεράκι μερίμνησε για την τοποθέτηση φυτών σε γλάστρες και σύστημα αυτόματου ποτίσματος.
















