Παγκόσμια Ημέρα για τα δικαιώματα του παιδιού

0

Συγγραφέας: ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΔΕΛΦΩΝ | Κατηγορία Δικαιώματα των παιδιών | , στις 20-11-2020

Η Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού εορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Νοεμβρίου, με αφορμή την επέτειο υιοθέτησης από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, το 1989, της Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Η Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού αποτελεί το πλέον αποδεκτό κείμενο για τα ανθρώπινα δικαιώματα παγκοσμίως. Την έχουν επικυρώσει όλα τα κράτη του κόσμου, εκτός των ΗΠΑ και της Σομαλίας (η Ελλάδα την επικύρωσε στις 2 Δεκεμβρίου 1992 με τον νόμο 2101), και τα 54 άρθρα της καλύπτουν όλα τα δικαιώματα των παιδιών που χωρίζονται σε 4 τομείς: Δικαιώματα Επιβίωσης, Ανάπτυξης, Προστασίας και Δικαιώματα Συμμετοχής.

Πηγή: https://www.sansimera.gr/worldays/71

© SanSimera.gr

 

Εδώ τα αγαπημένα μας παιδιά μπορούν να δουν τα δικαιώματα που έχουν!



Λήψη αρχείου

 

και εδώ με ακόμα περισσότερες εικόνες, για περισσότερη συζήτηση και προβληματισμό με τα παιδιά μας! 
Η συζήτηση, οι ερωτήσεις που θα κάνουμε στο παιδί και οι απαντήσεις που θα εκμαιεύσουμε, βοηθούν στην ανάπτυξη της σκέψης και της κριτικής σκέψης του παιδιού, στην βελτίωση  της ομιλίας και της έκφρασης! 



Λήψη αρχείου

Και αφού τα είδαμε και τα συζητήσαμε, ώρα για παιχνίδι! Εδώ θα βρείτε παιχνίδια σχετικά με τα δικαιώματα των παιδιών!

https://learningapps.org/view15298752

Και αφού μάθαμε όλα αυτά, ώρα για εργασία παιδιά!
Ζωγραφίστε όποιο από τα δικαιώματα σας άρεσε, σας έκανε εντύπωση ή θεωρείτε πολύ σημαντικό και προσπαθήστε να γράψετε με τη βοήθεια των γονιών σας, πιο δικαίωμα μας έχετε ζωγραφίσει! Μη ξεχάσετε να γράψετε το όνομά σας. Περιμένω τη ζωγραφιά σας!

Ας ακούσουμε και ένα όμορφο τραγουδάκι, γιατί  κάθε παιδί είναι διαφορετικό, αλλά όλα ίσα και με τα ίδια δικαιώματα! Θέλουμε ένα καλύτερο κόσμο για τα αγαπημένα μας παιδιά μας! Τα παιδιά μπορούν να μας διδάξουν πολλά!!!
https://video.link/w/Taw1b

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση