Εβδομάδα κατά του σχολικού εκφοβισμού!

0

Συγγραφέας: ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΔΑΣΟΧΩΡΙΟΥ ΣΕΡΡΩΝ | Κατηγορία θεματικα | , στις 08-03-2019

Μπορεί όλοι να σκέφτονται τις απόκριες και τα γλέντια, εμείς όμως δίνουμε έμφαση σε πιο σοβαρά θέματα!

Εν όψη της 6ης Μαρτίου, ημέρας κατά του σχολικού εκφοβισμού, ασχολούμαστε (όπως συνήθως τα τελευταία χρόνια) με το πρόβλημα του σχολικού εκφοβισμού. από την αρχή της εβδομάδας εμπλουτίζουμε την βιβλιοθήκη του σχολείου με σχετικά παραμύθια και πριν τα βάλουμε στα ράφια τα διαβάζουμε και τα σχολιάζουμε. μην ανησυχείτε θα τα βάλουμε αργότερα και στη δανειστική!

παραμύθι 1ο

 

Η μύτη μου είναι μεγάλη. Μεγάλη και στραβή. Τα παιδιά στο νηπιαγωγείο με φωνάζουνε Μυτόγκα, μα η δασκάλα τα μαλώνει: «Σημασία δεν έχει η εξωτερική εμφάνιση», τους λέει. «Το σπουδαίο είναι να έχεις ωραία αισθήματα να είσαι όμορφος από μέσα». Έτσι κι εγώ το αποφάσισα: θα έχω ωραία αισθήματα. Γιατί τότε όλοι θα θαυμάζουνε τα αισθήματά μου και δε θα βλέπουνε τη μύτη μου…

παραμύθι 2ο

Κάποια στιγμή στη ζωή μας όλοι έχουμε συναντήσει κάποιον που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο μας έκανε τη ζωή “πατίνι” κι έσπαγε πλάκα εις βάρος μας. Έναν τέτοιο τύπο, μεγαλύτερο και λίγο φοβιστικό, είχε την ατυχία να συναντήσει και ο Αριστοτέλης, ο ήρωας του βιβλίου της Μαρίας Ρουσάκη, στο σχολικό. Από την πρώτη στιγμή, ο πως τον λένε… σκόπιμα η συγγραφέας δεν μας αποκαλύπτει το όνομά του, τρομοκρατεί και εκφοβίζει τον μικρότερο Αριστοτέλη. Του σπάει τα γυαλιά, του αρπάζει την τσάντα και τον κοροϊδεύει με αυτοσχέδια στιχάκια:

Ο Αριστοτέλης,
ο τεμπέλης,
φοράει γυαλιά,
θα φάει κλοτσιά! ή
Τέλη, Τέλη τσιφτετέλη!

Ο Αριστοτέλης ενώ λάτρευε το σχολείο, φτάνει στο σημείο να εύχεται να μην ξαναπάει ποτέ, να μην χρειαστεί ποτέ να ξαναμπεί στο σχολικό. Μια μέρα όμως όλα αλλάζουν αφενός γιατί ο Αριστοτέλης αποφασίζει να αντιδράσει, αφετέρου γιατί ένα τυχαίο περιστατικό γίνεται αφορμή να ανακαλύψει το τρωτό σημείο του νταή. Αυτό είναι και το σημείο που μας άρεσε πολύ στο συγκεκριμένο βιβλίο. Ο θύτης ξαφνικά είναι ευάλωτος και το θύμα ανακαλύπτει ότι αυτός που νόμιζε ότι ήταν σκληρός και παντοδύναμος έχει τις ίδιες αδυναμίες με αυτόν.  Περισσότερα δεν θα σας αποκαλύψουμε, θα τα διαβάστε μόνοι σας.

παραμύθι 3ο

πατήστε πάνω στην εικόνα για να ακούσετε και να διαβάσετε την ιστορία της Μόνας αλλά και μαζί τα μπαλόνια της φιλίας

το πολύ επίκαιρο παραμύθι από την Ε.Ψ.Υ.Π.Ε. και ενδιαφέρον υλικό κυρίως για την ενημέρωση των γονέων που ψάχνονται στη σελίδα της  (πατήστε στο εικονίδιο)

και μετά το διάβασμα αναλαμβάνουμε δράση…καλούμε την Ε΄’ τάξη του Δημοτικού σχολείου και τους διαβάζουμε τον “Νταή του σχολικού” και συζητάμε μαζί τους. Μας λένε αν έχει πέσει στην αντίληψη τους κάτι παρόμοιο στο σχολείο τους, ή αν έχει συμβεί στους ίδιους, τι έκαναν, πως ένιωσαν και τι μας συμβουλεύουν σαν μεγαλύτεροι!

φτιάχνουμε όλοι μαζί τις μαργαρίτες της φιλίας για την είσοδο του σχολείου μας!

και συμμετέχοντας στη δράση του χαμόγελου του παιδιού ζωγραφίζουμε το πανό με το σύνθημα “ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ”.

θαυμάστε μας!

συστηνόμαστε

ομάδα Αλεξάνδρας

ομάδα Ιφιγένειας

 

 

 

 

 

 

 

ομάδα Βέρας

ομάδα Άννας

 

 

 

 

 

 

 

όλοι μαζί κάνουμε θαύματα!!!

τα λουλούδια της φιλίας

“Μίλα Τώρα”

περάσαμε τόσο όμορφα που ακόμη και την επόμενη μέρα που τα παιδιά του Δημοτικού ήρθαν εκδρομή στην απέναντί μας παιδική χαρά τους ξανα-προσκαλέσαμε για παρέα!

με τον κ. Γαβριήλ

με την κ. Μαρία

 

 

 

 

 

 

 

 

αλλά φτάνει και η μέρα του αποκριάτικου πάρτι μας, έτσι μας λέει η τερατο-προσκληση!

αστεία και τρομακτικά…

ερχόμαστε στο σχολείο όλοι μασκαρεμένοι κι έτοιμοι για πάρτι…αλλά η κυρία δε μας αφήνει να χοροπηδάμε και μας δείχνει στον υπολογιστή πως γιορταζαν την αποκριά στα παλιά τα χρόνια και τι είναι τα αποκριάτικα έθιμα! μάλιστα μας δείχνει κι ένα έθιμο που κι εμας μας άρεσε πολύ…”χάσκα” ή χλάτσκα”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

τι πάρτι θα ήταν χωρίς Μπουφέ?Ευχαριστούμε μαμάδες και χρόνια σας πολλά!

και του χρόνου!! αν πετάξετε χαρταετό βγάλτε φωτογραφίες!!!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση