μη ξεχνάτε τα δικαιώματα των παιδιών!

0

Συγγραφέας: ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΔΑΣΟΧΩΡΙΟΥ ΣΕΡΡΩΝ | Κατηγορία θεματικα | , στις 24-11-2018

αυτή η εβδομάδα ξεκίνησε με την ανάγνωση του θεατρικού που θα παίξουμε τα Χριστούγεννα, και φυσικά την επιλογή των ρόλων!

λίγο πριν όμως, η κυρία μας διάβασε ένα περίεργο παραμύθι “ο Εγωιστής γίγαντας” του Όσκαρ Ουαϊλντ,  και μας είπε ότι η ιστορία του μοιάζει λίγο με την υπόθεση του θεατρικού των Χριστουγέννων. Στο τέλος, ζωγραφίσαμε την όμορφη ιστορία…

ο γίγαντας

τα παιδιά σκαρφαλώνουν στα δέντρα

το μικρό παιδάκι που θα βοηθήσει ο γίγαντας

όσοι θέλετε να το ξανακούσετε πατήστε παρακάτω…

 

Συνεχίσαμε τη βδομάδα μας με την συμπλήρωση του προσωπικού μας λευκώματος.

Στις σελίδες που προσθέσαμε, έπρεπε να μετρήσουμε το βάρος και το ύψος του καθενός.

Οι μετρήσεις μας έδωσαν αφορμή να προβληματιστούμε για το πως μετράμε και για ποιό λόγο μας χρειάζεται…Μετρήσαμε με τη μετροταινία, και είδαμε πόσα “δαχτυλάκια” χωράνε από έναν αριθμό ως τον επόμενο (“εκατοστά” τα λένε οι μεγάλοι)!

η Δήμητρα δείχνει τι πρέπει να κάνουμε

Σιγά σιγά και με τη βοήθεια και των μαμάδων το λεύκωμα μας συμπληρώνεται και την επόμενη εβδομάδα η κυρία μας είπε ότι θα αρχίσουμε να το παρουσιάζουμε στους φίλους μας.

Την Τετάρτη έπρεπε να χαιρετίσουμε έναν συμμαθητή μας που φεύγει ταξίδι για πολλές…μέρες. Του ζωγραφίσαμε ο καθένας από μια καρδιά-ζωγραφιά και του δώσαμε να πάρει μαζί του το άλμπουμ, αλλά και μια ζεστή αγκαλιά γιατί πηγαίνει σε μια χώρα με πολύ κρύο..η κυρία μας την έδειξε στον χάρτη, τη λένε Ρωσία.

 

 

 

 

 

 

παίξαμε κι ένα παιχνίδι που μας άρεσε πολύ..είμαστε όλοι ναυαγοι μέσα σε μια σχδία που τα κύματα συνέχεια την …σπάζουν στη μέση κι εμείς όλοι πρέπει να φροντίσουμε να χωρέσουμε όλοι και να μη μείνει κανείς μέσα στη θάλασσα με τους καρχαρίες. Με λίγο σφιχτή αγκαλίτσα τα καταφέρνουμε!!

όλοι μέσα στη σχεδία μας

τα κύματα μας ρίχνουν στη θάλασσα…

 

 

 

 

 

 

χωρέσαμε όλοι!

την Πέμπτη συμμαζεύοντας την τάξη μας διαπιστώσαμε μια απίστευτη ακαταστασία στη γωνιά της βιβλιοθήκης. Η κυρία πρότεινε να την ανανεώσουμε κι έτσι επιλέξαμε μερικά καινούργια παραμύθια από τη δική της βιβλιοθήκη. Εφαρμόσαμε ένα νέο σύστημα τακτοποίησης που θα μας βοηθά να μη στριμώχνουμε τα βιβλία μας και στρωθήκαμε στη δουλειά..

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση