Εορτασμός των Τριών Ιεραρχών σχ. έτους 2023-24

Εορτασμός των Τριών Ιεραρχών treis ierarxes 2 eikona agion xryso xylo 500x500 1

H Δ/νση Α/θμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, έχοντας υπόψη το  με Αρ. Πρωτ. Φ1/7931/ΓΔ4/24-01-2024 έγγραφο του Υ.ΠΑΙ.Θ.A. με θέμα: «Εορτή των Τριών Ιεραρχών σχολικού έτους 2023-24», σας ενημερώνει ότι την Τρίτη 30η Ιανουαρίου 2024, ημέρα εορτασμού των Τριών Ιεραρχών, στο σύνολο των Σχολικών Μονάδων (δημόσιων και ιδιωτικών) της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις για την προσφορά των Τριών Ιεραρχών στα Γράμματα και εκκλησιασμός. Κατά τα λοιπά θα τηρηθεί το Ωρολόγιο Πρόγραμμα των μαθημάτων της ημέρας. Επισημαίνεται ότι είναι σε ισχύ η με αρ. πρωτ. 1008/ΓΔ4/05-01-2024 εγκύκλιος του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α..

Όσον αφορά στην πόλη της Λάρισας θα τελεστεί την Τρίτη 30η Ιανουαρίου 2024, στις 10.00 π.μ., Αρχιερατική Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου, με την παρουσία εκπροσώπων της εκπαίδευσης καθώς και των τοπικών πολιτικών και στρατιωτικών αρχών. Τον  πανηγυρικό λόγο της ημέρας θα εκφωνήσει η Διευθύντρια του 2ου Δημ. Σχολείου Λάρισας κ.  Παπαδοπούλου Σοφία.

 Την Α/θμια Εκπ/ση θα εκπροσωπήσουν οι Σχολικές Μονάδες: 2ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας και 26ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας με τους/τις σημαιοφόρους – παραστάτες και αντιπροσωπεία μαθητών/τριών του 3ου Νηπιαγωγείου Λάρισας. Τη Β/θμια Εκπ/ση θα εκπροσωπήσουν οι Σχολικές Μονάδες: 12ο Γυμνάσιο Λάρισας και 4ο Γενικό Λύκειο Λάρισας με τους/τις σημαιοφόρους – παραστάτες.

Μετά τη δοξολογία θα ακολουθήσει, στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Λάρισας, ομιλία του Συμβούλου Εκπαίδευσης Θεολόγων κ. Χαρ. Ανδρεόπουλου, με θέμα: «Οι Τρεις Ιεράρχες: μεγάλοι Παιδαγωγοί, Οικουμενικοί Διδάσκαλοι» και επίκαιρο εορταστικό πρόγραμμα από τη μαθητική χορωδία της Ε΄ Τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του νηπιαγωγείου Δαμασίου για τη γιορτή των 3 Ιεραρχών θα εκκλησιαστούν στην εκκλησία του Αγίου Τρύφωνα και στη συνέχεια θα επιστρέψουν στο σχολείο, όπου και θα συνεχιστεί κανονικά το ωρολόγιο πρόγραμμα.