Μάιος,ο τελευταίος μήνας της Άνοιξης

0

Συγγραφέας: ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΧΩΡΑΣ ΣΑΜΟΥ | Κατηγορία ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ | , στις 04-05-2020

(Οι προτεινόμενες δραστηριότητες δεν είναι εφικτό να πραγματοποιηθούν όλες σε μία ημέρα. Κάθε παιδί έχει τους δικούς του ρυθμούς επεξεργασίας και απόκτησης της γνώσης και οφείλουμε να σεβόμαστε το ρυθμό, την επιθυμία και το χρόνο που χρειάζεται).

Δραστηριότητα 1:   Βλέπουμε το «Παραμύθι της Πρωτομαγιάς» στο παρακάτω βίντεο. Συζητάμε για τον Μάιο, τον τελευταίο μήνα της Άνοιξης που φέρνει τις μεγαλύτερες αλλαγές στη φύση.

https://safeYouTube.net/w/MPaB

 

 

 

 

 

 

Δραστηριότητα 2: Βρίσκουμε παροιμίες για το μήνα Μάιο και τις ζωγραφίζουμε. Μπορούμε να τις μοιραστούμε με τους συμμαθητές μας.

Δραστηριότητα 3 : Ο Μάιος έχει και άλλες ονομασίες. Ονομάζεται και : Καλομηνάς, Λούλουδος, Τριαντάφυλλος , Πράσινος.   Γιατί νομίζετε ότι του έδωσαν αυτές τις ονομασίες ; Μπορείς να τον ζωγραφίσεις και να γράψεις δίπλα του τις ονομασίες αυτές όπως μπορείς;

Δραστηριότητα 4: Παίξε με τους δικούς σου το παιχνίδι του «Μ». Βρείτε λέξεις που ξεκινούν από «Μ», σημειώστε τις σε ένα χαρτί (ο καθένας κάτω από το όνομα του), μέτρησε τες, γράψε τον αριθμό. Στη συνέχεια, σύγκρινε τους αριθμούς, ποιος έχει τις περισσότερες λέξεις; Ποιος είναι νικητής; Αν θες μπορείς να το μοιραστείς με τους φίλους σου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση