Χειμώνας (Μέρος 1ο)

0

Συγγραφέας: ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΧΩΡΑΣ ΣΑΜΟΥ | Κατηγορία Εξ Αποστάσεως Διδασκαλία | , στις 24-01-2022

Μια ζεστή Καλημέρα στα γλυκά μας «αστεράκια»!

Σήμερα και αύριο, όπως ήδη θα σας εξήγησαν οι γονείς σας , δε θα μπορέσουμε να βρεθούμε από κοντά καθώς κάνει πολύυυυυυ κρύο….

Εμείς όμως θα σας κρατήσουμε συντροφιά με τραγουδάκια  και ωραία παιχνιδάκια, που μπορείτε να παίξετε με τους γονείς σας οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας το επιθυμείτε και εργασιούλες που θα κάνετε και θα φέρετε μαζί σας στο Νηπιαγωγείο την Τετάρτη! (Δε χρειάζεται να τις κάνεις όλες αν δε θες… κάνε όποιες σου αρέσουν και σε διασκεδάζουν περισσότερο )

Καλή διασκέδαση στα ζεστά σας σπιτάκια!!!

Δραστηριότητα 1:

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με το υπέροχο τραγούδι «Το τραγούδι του Χειμώνα»! Ακούστε το και ανακαλύψτε ποια «γραμματάκια» κρύβονται στους στίχους του. (κάνε κλικ  στην εικόνα)

τραγούδι του χειμώνα

Δραστηριότητα 2:

Ζήτησε από τους γονείς σου να γράψουν τα γραμματάκια αυτά σε μικρές τετράγωνες  χάρτινες καρτέλες. Άκουσε το τραγούδι ξανά και κάθε φορά που ακούγεται ένα γραμματάκι σήκωσε ψηλά τη σωστή καρτέλα! (Μπορείς αν θες να φτιάξεις από δύο καρτέλες σε κάθε γράμμα και να παίξεις με τους γονείς σου «ποιος θα σηκώσει πρώτος τη σωστή καρτέλα»!) Μη φοβηθείς να κάνεις λάθος…παίζουμε το παιχνίδι για να μάθουμε διασκεδάζοντας και γελώντας….

Δραστηριότητα 3:

Πάρε ένα λευκό χαρτί Α4 και χώρισε το στη μέση (όπως φαίνεται παρακάτω). Ζωγράφισε λεξούλες που αρχίζουν από «Α,α» και από «Ε,ε». (Μπορείς να φέρεις την  εργασία σου στο Νηπιαγωγείο την Τετάρτη για να μπει στο «φάκελο εργασιών» σου).

εργασίας 1

Δραστηριότητα 4:

Κι ένα «δωράκι» από τη Miss Mary!!! Τραγουδάκι στα Αγγλικά που θα ακούσεις  κάνοντας κλικ  στην εικόνα

Snowflakes

Μπορείς αν θες να κάνεις την παρακάτω εργασία. Δε χρειάζεται να την εκτυπώσεις, μπορείς απλά να ζωγραφίσεις τους χιονάνθρωπους όπως στην εικόνα, να μετρήσεις τις χιονόμπαλες που έχει κάθε χιονάνθρωπος και να γράψεις το σωστό αριθμό. (Μπορείς να φέρεις την εργασία σου την Τετάρτη στο Νηπιαγωγείο για να μπει στο «φάκελο εργασιών» σου)

received 232859462368649

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση