Ο Κύκλος του Χρόνου

0

Συγγραφέας: ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΧΩΡΑΣ ΣΑΜΟΥ | Κατηγορία ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ | , στις 24-01-2015

Η Νέα Χρονιά ήρθε και μαζί της έφερε έναν καινούριο μήνα….τί καλύτερο λοιπόν απο το να ασχοληθούμε με τον “Κύκλο του Χρόνου” και την εναλλαγή Εποχών και Μηνών

Αφού συζητήσαμε λοιπόν για τις εποχές και τους μήνες τους, αποφασίσαμε να βάλουμε τις εικόνες των εποχών σε κύκλο...

Αφού συζητήσαμε λοιπόν για τις εποχές και τους μήνες τους, αποφασίσαμε να βάλουμε τις εικόνες των εποχών σε κύκλο…

 

..στη συνέχεια δώσαμε χρώματα στις εποχές ανάλογα με τα χαρακτηριστικά τους... έτσι ο Χειμώνας πήρε το γκρι και το λευκό μαρκαδόρο απο τα χιόνια και τα γκρι σύννεφα, η Άνοιξη το πράσινο, κόκκινο, ροζ μαρκαδόρο απο τα πράσινα φύλλα των δέντρων και τα λουλούδια κ.λ.π....

..στη συνέχεια δώσαμε χρώματα στις εποχές ανάλογα με τα χαρακτηριστικά τους… έτσι ο Χειμώνας πήρε το γκρι και το λευκό μαρκαδόρο απο τα χιόνια και τα γκρι σύννεφα, η Άνοιξη το πράσινο, κόκκινο, ροζ μαρκαδόρο απο τα πράσινα φύλλα των δέντρων και τα λουλούδια κ.λ.π….

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Στη συνέχεια, αφού αποφασίσαμε τα χρώματα που θα δώσουμε σε κάθε εποχή, τοποθετήσαμε χαρτόνια διαφορετικών χρωμάτων (ένα για κάθε εποχή) σε κύκλο και φτιάξαμε τη Διαδοχή των Εποχών...(Μια υπέροχη ιδέα απο τη συνάδελφο στον Ιστότοπο ΠΡΟ-σχολικά)

Στη συνέχεια, αφού αποφασίσαμε τα χρώματα που θα δώσουμε σε κάθε εποχή, τοποθετήσαμε χαρτόνια διαφορετικών χρωμάτων (ένα για κάθε εποχή) σε κύκλο και φτιάξαμε τη Διαδοχή των Εποχών…(Μια υπέροχη ιδέα απο τη συνάδελφο στον Ιστότοπο ΠΡΟ-σχολικά)

 

 

 

 

Γράψαμε σε κάθε χαρτόνι την εποχή που αντιπροσωπεύει χρησιμοποιώντας την αντίστοιχη καρτέλα της λέξης...

Γράψαμε σε κάθε χαρτόνι την εποχή που αντιπροσωπεύει χρησιμοποιώντας την αντίστοιχη καρτέλα της λέξης…

 

 

 

 

 

 

 

Στη συνέχεια, διαβάσαμε ποιήματα για την κάθε εποχή και ακούγοντας τα προσεκτικά βρήκαμε για ποιά εποχή μιλούν και τα κολλήσαμε στο αντίστοιχο χαρτόνι...

Στη συνέχεια, διαβάσαμε ποιήματα για την κάθε εποχή και ακούγοντας τα προσεκτικά βρήκαμε για ποιά εποχή μιλούν και τα κολλήσαμε στο αντίστοιχο χαρτόνι…

 

 

 

 

 

 

...τέλος, παρατηρήσαμε εικόνες και βρίκαμε σε ποιά εποχή αναφέρονται και φυσικά πήραν κι αυτές τη θέση τους στον "Κύκλο του Χρόνου"!

…τέλος, παρατηρήσαμε εικόνες και βρίκαμε σε ποιά εποχή αναφέρονται και φυσικά πήραν κι αυτές τη θέση τους στον “Κύκλο του Χρόνου”!

 

 

 

 

 

 

 

και επειδή ο Χειμώνας μπήκε για τα καλά, κάνει πολύ κρύο και έπεσαν και λίγα χιόνια στην περιοχή μας, ο Χιονάνθρωπος δε μπορεί παρά να έχει την τιμητική του...βάζουμε λοιπόν τις εικόνες στη σωστή χρονική σειρέ (απο τη στιγμή που ξεκινάμε να φτιάχνουμε ένα χιονάνθρωπο μέχρι τη στιγμή που θα λιώσει) και φτιάχνουμε τη δική μας ιστορία!

και επειδή ο Χειμώνας μπήκε για τα καλά, κάνει πολύ κρύο και έπεσαν και λίγα χιόνια στην περιοχή μας, ο Χιονάνθρωπος δε μπορεί παρά να έχει την τιμητική του…βάζουμε λοιπόν τις εικόνες στη σωστή χρονική σειρέ (απο τη στιγμή που ξεκινάμε να φτιάχνουμε ένα χιονάνθρωπο μέχρι τη στιγμή που θα λιώσει) και φτιάχνουμε τη δική μας ιστορία!

 

 

 

 

 

 

και φυσικά δε λείπουν και τα πειράματα "Πηξης-Τήξης"....Τα παγάκια έχουν τη τιμητική τους....

και φυσικά δε λείπουν και τα πειράματα “Πηξης-Τήξης”….Τα παγάκια έχουν τη τιμητική τους….

 

 

 

 

 

 

 

Και αφού μάθαμε τόσα για το πώς παγώνει και το πώς λιώνει το νερό αοφασίσαμε να παίξουμε ένα παιχνίδι... Ποιανού λοιπόν θα λιώσει πιο γρήγορα το παγάκι του; Ο ένας προσπαθεί τρίβοντας το στα χέρια, ο άλλος σε μια πετσέτα, ο άλλος βάζοντας το σε νερό, ο άλλος αφήνοντας το στο πιάτο και για τη κυρία μας σκεφτήκαμε να το αφήσει στο καλοριφέρ...Νικητής το ΝΕΡΟ!

Και αφού μάθαμε τόσα για το πώς παγώνει και το πώς λιώνει το νερό αοφασίσαμε να παίξουμε ένα παιχνίδι… Ποιανού λοιπόν θα λιώσει πιο γρήγορα το παγάκι του; Ο ένας προσπαθεί τρίβοντας το στα χέρια, ο άλλος σε μια πετσέτα, ο άλλος βάζοντας το σε νερό, ο άλλος αφήνοντας το στο πιάτο και για τη κυρία μας σκεφτήκαμε να το αφήσει στο καλοριφέρ…Νικητής το ΝΕΡΟ!

 

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση