Σύντομο Ταξίδι στη χώρα των Παραμυθιών

0

Συγγραφέας: ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΧΩΡΑΣ ΣΑΜΟΥ | Κατηγορία ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ | , στις 01-12-2014

Είναι καιρός πια να ξεκινήσει η Δανειστική μας Βιβλιοθήκη…..και φυσικά ένα Ταξίδι στη Χώρα των Παραμυθιών είναι ότι καλύτερο για να γνωρίσουμε τη χρήση της!!!

Διαβάσαμε το παραμύθι "Ο Γιαννάκης και η φασολιά". Ένα απο τα πιο αγαπημένα Κλασικά Παραμύθια.

Διαβάσαμε το παραμύθι “Ο Γιαννάκης και η φασολιά”. Ένα απο τα πιο αγαπημένα Κλασικά Παραμύθια.

 

Χρησιμοποιήσαμε καρτελίτσες λέξεων, χωρίσαμε τον τίτλο, τον ξανασχηματίσαμε, μετρήσαμε απο πόσα γράμματα και πόσες λέξεις σχηματίζεται...

Χρησιμοποιήσαμε καρτελίτσες λέξεων, χωρίσαμε τον τίτλο στις λέξεις του, μετρήσαμε απο πόσα γράμματα και πόσες λέξεις σχηματίζεται…

 

 

Ουπς! Έπεσαν οι καρτελίτσες απ'τα χέρια της κυρίας....πρέπει να ξαναφτιάξουμε τον τίτλο τώρα!

Ουπς! Έπεσαν οι καρτελίτσες απ’τα χέρια της κυρίας….πρέπει να ξαναφτιάξουμε τον τίτλο τώρα!

 

Όταν οι λέξεις δεν μπαίνουν στη σωστή σειρά, τί αστείοι τίτλοι που σχηματίζονται!

Όταν οι λέξεις δεν μπαίνουν στη σωστή σειρά, τί αστείοι τίτλοι που σχηματίζονται!

 

Και επειδή μας αρέσουν οι αστείοι τίτλοι, βάλαμε τις καρτέλες των λέξεων σε όποια σειρά θέλαμε, σχηματίσαμε κι άλλους αστείους τίτλους και προσπαθήσαμε να τους διαβάσουμε!

Και επειδή μας αρέσουν οι αστείοι τίτλοι, βάλαμε τις καρτέλες των λέξεων σε όποια σειρά θέλαμε, σχηματίσαμε κι άλλους αστείους τίτλους και προσπαθήσαμε να τους διαβάσουμε!

 

Χρησιμοποιήσαμε καρτέλες με αριθμούς και κάτω απο κάθε λεξούλα του τίτλου, βάλαμε τον αριθμό που δείχνει τη σειρά της....

Χρησιμοποιήσαμε καρτέλες με αριθμούς και κάτω απο κάθε λεξούλα του τίτλου, βάλαμε τον αριθμό που δείχνει τη σειρά της….

 

και...οι λεξούλες του τίλτου είναι ....5 (βάλαμε το καρτελάκι με το σωστό αριθμό)

και…οι λεξούλες του τίλτου είναι ….5 (βάλαμε το καρτελάκι με το σωστό αριθμό)

 

Διαβάσαμε και το βιβλίο "Ο φεγγαροσκεπασής", το συζητήσαμε και το ζωγραφίσαμε. Θα είναι μια υπέροχη έκπληξη αυτό το βιβλίο γιατί μας άρεσε πολύ και θα είναι η Χριστουγεννιάτικη Γιορτή του νηπιαγωγείου μας!

Διαβάσαμε και το βιβλίο “Ο φεγγαροσκεπασής”, το συζητήσαμε και το ζωγραφίσαμε. Θα είναι μια υπέροχη έκπληξη αυτό το βιβλίο γιατί μας άρεσε πολύ και θα είναι η Χριστουγεννιάτικη Γιορτή του νηπιαγωγείου μας!

 

Ο συμμαθητής μας, ο Μανώλης, έφερε ένα υπέροχο βιβλίο "Το Σπάταλο Τερατάκι", που όλοι θέλαμε να διαβάσουμε και να συζητήσουμε. Εκτος των άλλων, μ' αυτό το βιβλίο ταξιδέψαμε και στο εξώφυλλο των βιβλίων, εντοπίζουμε τους τίτλους, το συγγραφέα, τον εικονογράφο και τον εκδοτικό οίκο και συζητάμε!

Ο συμμαθητής μας, ο Μανώλης, έφερε ένα υπέροχο βιβλίο “Το Σπάταλο Τερατάκι”, που όλοι θέλαμε να διαβάσουμε και να συζητήσουμε. Εκτος των άλλων, μ’ αυτό το βιβλίο ταξιδέψαμε και στο εξώφυλλο των βιβλίων, εντοπίζουμε τους τίτλους, το συγγραφέα, τον εικονογράφο και τον εκδοτικό οίκο και συζητάμε!

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση