Απόκριες

e2015-02-20 10.36.58

Δημιουργούμε πρωτότυπες μάσκες χρησιμοποιώντας καραβόπανο που έχει περισσέψει από παλιό σκηνικό και διάφορα υλικά χειροτεχνίας. Αποφασίζουμε ποια μάσκα θα φτιάξουμε κι αρχίζει η δουλειά. Με την ευκαιρία μαθαίνουμε πώς φτιάχνεται το ροζ χρώμα, καθώς δεν υπάρχει έτοιμο και πρέπει να αναμείξουμε! Οι δημιουργίες των παιδιών με τη σειρά που εμφανίζονται στην εικόνα…

ΚΑΡΧΑΡΙΑΣ
SUPERMAN
ΚΟΥΝΕΛΑΚΙ
ΦΑΝΤΑΣΜΑ
ΜΑΓΙΣΣΑ
ΙΝΔΙΑΝΟΣ
ΙΠΠΟΤΗΣ
κτλ κτλ … 1

Χειροτεχνία Κλόουν: Χρησιμοποιήσαμε μπαλόνι για το σώμα, λωρίδες κάνσον σε διάφορα χρώματα για να πλέξουμε τα άκρα, χρωματίσαμε πατούσες και χεράκια σε απλό χαρτί και διακοσμήσαμε το κεφάλι του κλόουν με μαλλάκια και πομ πομ. Τα άκρα έχουν κολληθεί εύκολα στο μπαλόνι με ταινία διπλής όψης. (Πηγή: Kidepedia). Τα νήπια ενθαρρύνονται να μιμηθούν τη στάση του κλόουν που έφτιαξαν. Έτσι, άλλος βάζει κάτω το κεφάλι κι άλλος φορά ανάποδα τα παπούτσια του, αφού και ο κλόουν έχει κάνει το ίδιο!

2015-02-19 11.57.15 clown 2015-02-19 12.09.08

Αποκριάτικο πάρτι: Στο ολοήμερο πάρτι μας με καλεσμένους τους γονείς, τα νήπια διασκεδάζουν και παίζουν σε ζευγάρια με τους γονείς τους διάφορα παιχνίδια, μοντέρνα άλλα και παραδοσιακά!

ΧΑΣΚΑ:
Παίζουμε τη χάσκα (έθιμο Μακεδονίας): Τα νήπια προσπαθούν να πιάσουν με το στόμα, χωρίς τη βοήθεια των χεριών, ένα αβγό (καθαρισμένο) που κρέμεται από ένα ξύλο. Ο λαός λέει γι’ αυτό το έθιμο « Με αβγό κλείνει το στόμα το βράδυ της Αποκριάς, με αβγό ανοίγει το βράδυ της Ανάστασης».

IMG_4560

ΑΛΕΥΡΟΜΟΥΡΗΣ:
Τα νήπια προσπαθούν να πιάσουν καραμέλες βυθισμένες σε μπολ με αλεύρι, χωρίς να αλευρωθούν!

14
ΠΥΡΓΟΣ ΜΕ ΚΥΠΕΛΑΚΙΑ:
Όποιος στήσει και μετά μαζέψει πιο γρήγορα πύργο από κυπελάκια κερδίζει μια αποκριάτικη μάσκα!

15

ΡΟΥΦΩ ΣΕΡΠΑΝΤΙΝΕΣ:

Ρουφάμε όσα περισσότερα κομμάτια σερπαντίνας μπορούμε και τα μεταφέρουμε στο πιάτο μας σε διάστημα ενός λεπτού για να ανεβάσουμε τη βαθμολογία μας!

e2015-02-20 11.56.22

Αυτά κι πολλά άλλα διασκεδαστικά παιχνίδια παίξαμε για να γιορτάσουμε την Αποκριά στο νηπιαγωγείο μας!

Στο παρακάτω link μπορείτε να κατεβάσετε ή να διαβάσετε on line το βιβλίο “Η ζωή του κλόουν” που πετάει ελεύθερα στο Διαδίκτυο από τις εκδόσεις Σαΐτα.

http://www.saitapublications.gr/2014/02/ebook.81.html

ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ!