1ο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Δημιουργικής Ανάγνωσης

filanagnosia(1)

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα είχε ως στόχο να ενισχύσει στα παιδιά την καλή σχέση με την ανάγνωση η οποία είναι καθοριστικής σημασίας στην βελτίωση της γλωσσικής έκφρασης ενώ ταυτόχρονα καλλιεργεί την κρίση, διεγείρει τη φαντασία και τη συνδυαστική σκέψη. Παράλληλα, παρακινεί τα παιδιά στη γνωριμία με σύγχρονους  συγγραφείς, ενώ η δημιουργική ανάγνωση ενισχύει τη σύνδεση των παιδιών με τις σκέψεις, τα συναισθήματα, καθώς επίσης με κοινωνικά και προσωπικά θέματα που απασχολούν τα ίδια και τους συνομήλικούς τους.

Επίσης, μπορεί να λειτουργήσει άρτια ως ένα διαδραστικό και βιωματικό πρόγραμμα το οποίο καλλιεργεί στους μαθητές την ομαδική δημιουργία, την ικανότητα αξιοποίησης του συνόλου των γνωστικών αντικειμένων, τη σύνδεση της παλιάς με τη σύγχρονη εποχή, καθώς αντιλαμβάνονται ότι ένα λογοτεχνικό ανάγνωσμα μπορεί να αποτελέσει μεγάλη απόλαυση και εμπειρία.

Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα δημιουργικής ανάγνωσης επιλέχθηκαν οι τίτλοι:

100975l

ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΙΝΩ ΗΡΩΑΣ 

και 100946lΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΟ ΑΒΓΟ.

Κατά τη δημιουργική ανάγνωση των βιβλίων τα παιδιά είχαν την δυνατότητα να ζήσουν με τους ήρωες, να τους συμπαθήσουν ακόμη περισσότερο, να ανατρέψουν τις ιστορίες τους, να μπουν στις ζωές τους, στους μύθους τους και να τους ζωντανέψουν. 

ΠΗΓΗ: ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Την δική μας ανατρεπτική ιστορία μπορείτε να κατεβάσετε και να διαβάσετε εδώ! Τα παιδιά ζωγράφισαν και στη συνέχεια δημιούργησαν τη δική τους φανταστική ιστορία, αναμειγνύοντας στοιχεία από τα δυο βιβλία που είχαμε διαβάσει!