Η γιορτή της μανούλας!!!

Κάθε χρόνο τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου γιορτάζουν οι μανούλες. Το πιο σημαντικό άτομο στη ζωή ενός ανθρώπου. Μεγαλώνουμε μέσα της 9 μήνες και συνεχίζει να είναι δίπλα μας για όλη της τη ζωή. Η πρώτη αγκαλιά είναι ανάμεσα στα χέρια της . Μαμά της καρδιάς ή φυσική μαμά ο ρόλος της είναι πάντα ίδιος , να βρίσκεται δίπλα στα παιδιά της , να τα αγαπά , να τα φροντίζει ,να τα προστατεύει και να τα στηρίζει σε κάθε τους βήμα.

Έχω να σας προτείνω δύο βιβλία για να τα διαβάσετε μαζί με τα παιδιά σας.

  • Θα σ’ αγαπώ ότι κι αν γίνει (της Gliori Debi)

Και ένα για τις μανούλες της καρδιάς

  • Η καλή μεγάλη καφετιά αρκούδα βρήκε την ευτυχία (της Έρης Ρίτσου)

Πάμε τώρα να ετοιμάσουμε ένα δωράκι για τη μανούλα μας.

Στο παρακάτω σύνδεσμο θα βρείτε μία κάρτα που μπορείτε να ζωγραφίσετε και να τη δώσετε στη μανούλα σας

καρτα για γιορτη μαμας

 

Ζήτησε από το μπαμπά σου να σου γράψει σε ένα χαρτάκι τη λέξη ΜΑΜΑ και ότι άλλο θέλεις να της πεις π.χ ΜΑΜΑ ΣΕ ΑΓΑΠΩ και προσπάθησε να το γράψεις κι εσύ όπως μπορείς στο πάνω μέρος της κάρτας . Μέσα στο πλαίσιο που βρίσκεται από κάτω μπορείς να κάνεις μια όμορφη ζωγραφιά για τη μανούλα σου και μέσα στην κάρτα μπορείς να κολλήσεις μια φωτογραφία σου ή μια φωτογραφία που απεικονίζει εσένα παρέα με τη μαμά σου. Και έτοιμο το δωράκι για να της το δώσεις!!!

Τώρα ας ακούσουμε και μερικά τραγούδια που έχουν γραφτεί για τις μανούλες …

https://youtu.be/iRaYItH0_QU

https://youtu.be/Qk6lRLYYUfM

https://youtu.be/qGPW1s8pIDg

Προσπάθησε να μάθεις κάποια από τα παραπάνω τραγουδάκια και να της τα τραγουδήσεις

Ας της ετοιμάσουμε μια έκπληξη ακόμα…

Και επειδή η μαμά φροντίζει κάθε μέρα για εσένα ,φρόντισε σήμερα εσύ για τη μαμά σου. Μαζί με το μπαμπά και τα αδέρφια σου  μπορείτε να της φτιάξετε ένα ωραίο πρωινό ,να της φέρετε ένα όμορφο λουλούδι ,να της στύψετε ένα χυμό από πορτοκάλια που τώρα είναι η εποχή τους .

Βάλτε τις ποδιές σας ,πλύνετε καλά τα χέρια σας και μπείτε στην κουζίνα. Μπορείτε να της ετοιμάσετε φρυγανιές ή ψωμί με βούτυρο και μέλι, να καθαρίσετε ένα φρούτο και με ένα κουπάτ να κόψετε σχέδια π.χ καρδιά. Τώρα αν θέλετε να μπείτε για τα καλά στην κουζίνα μπορείτε να ετοιμάσετε κάτι πιο περίπλοκο. Η μαμά σας σίγουρα θα εκτιμήσει ότι κι αν της ετοιμάσετε , αρκεί μετά να καθαρίσετε το χάος που θα έχει δημιουργηθεί στην κουζίνα.

Σας έχω παρακάτω μια συνταγή για pancakes που μπορείτε να τη διαβάσετε κι εσείς:

Εκτέλεση συνταγής

Σε ένα μπολ προσθέστε το γιαούρτι ,το αυγό ,τη ζάχαρη και ανακατέψτε με ένα σύρμα. Αυτή τη διαδικασία μπορούν να την κάνουν τα παιδιά. Μετά προσθέστε το αλεύρι τη σόδα και ανακατέψτε πάλι με το σύρμα. Βάζουμε ένα αντικολλητικό  τηγάνι στη φωτιά και περιμένουμε να ζεσταθεί ,προσθέτουμε λίγο από το βούτυρο και σε χαμηλή φωτιά ψήνουμε κάθε φορά 2 κουταλιές από το μείγμα μας . Μόλις ψηθεί από τη μία πλευρά γυρίζουμε με τη σπάτουλα να ψηθεί και από την άλλη. Σερβίρουμε με μέλι και κανέλα ή πραλίνα φουντουκιού ότι αρέσει στη μαμά σας.

Καλή σας όρεξη !!!! Και μην ξεχάσετε να βοηθήσετε και στο καθάρισμα.