18 Μαΐου Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων

18 Μαΐου Παγκόσμια ημέρα Μουσείων…

Προτού  πάμε να επισκεφτούμε μερικά από τα μουσεία της Κεφαλλονιάς και ανακαλύψουμε μερικούς από τους θησαυρούς που κρύβουν, πάμε πρώτα να δούμε μερικούς από τους κανόνες που πρέπει να ακολουθήσουμε μέσα στο χώρο ενός μουσείου.



Λήψη αρχείου

Στο Αργοστόλι βρίσκονται το Αρχαιολογικό Μουσείο Αργοστολίου όπου φιλοξενούνται ευρήματα από τις προϊστορικές και αρχαίες θέσεις του νησιού.

Επίσης στο Αργοστόλι βρίσκεται το  Κοργιαλένειο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο, που στην συλλογή του παρουσιάζεται και αναδεικνύεται η κοινωνική ιστορία της Κεφαλονιάς τα τελευταία 500 χρόνια.

Το Μουσείο Ραδιοφώνου -Τηλεπικοινωνιακού Υλικού .Περισσότερα από 270 επιτραπέζια ραδιόφωνα που όλα λειτουργούν κανονικά, φιλοξενούνται στο Μουσείο Ραδιοφώνου – Τηλεπικοινωνιακού Υλικού, που ιδρύθηκε το 1995 από τον ιδιώτη συλλέκτη και ραδιοερασιτέχνη Χαράλαμπο Μακρή.

Στο Ληξούρι βρίσκεται η Δημόσια Πετρίτσειος Βιβλιοθήκη <<Ο Δαμωδός>> Περισσότεροι από 1400 τόμοι παλαιών βιβλίων, γεμίζουν τα ράφια της δημόσιας βιβλιοθήκης του Ληξουρίου. Φιλοξενεί ακόμη συλλογές από άμφια και σπάνια βιβλία.

Στα Μακρυώτικα βρίσκεται το Μουσείο Ελιάς.

Στα Φαρακλάτα βρίσκεται το Μουσείο Ηλεκτρισμού.

Στο Φισκάρδο βρίσκεται το Ναυτικό Μουσείο. Ολόκληρος ο σκελετός μιας φάλαινας είναι το εντυπωσιακότερο έκθεμα του Ναυτικού και Περιβαλλοντικού Μουσείου.

Για να δούμε αν μπορείτε να βρείτε τα Μουσεία στο χάρτη της Κεφαλλονιάς

Μπορείτε να βρείτε στον παρακάτω χάρτη μερικά από τα Μουσεία της Κεφαλλονιάς που αναφέραμε παραπάνω? Ψάξτε για τις ονομασίες της περιοχής που βρίσκονται στο χάρτη όπως Αργοστόλι , Ληξούρι , Μακρυώτικα , Φισκάρδο , Φαρακλάτα ή ψάξτε για τα πράσινα αστεράκια.

Ας ακούσουμε και ένα τραγούδι για τα μουσεία από τη Λιλιπούπολη

https://youtu.be/6LOkRjUCgRQ

Πάμε τώρα να ετοιμάσουμε το δικό μας άγαλμα από σύρμα και πλαστελίνη.

Θα χρειαστούμε τη βοήθεια του μπαμπά ή της μαμάς . Με ένα σύρμα θα φτιάξουν το σκελετό ενός αγάλματος , μπορείτε να το κολλήσετε σε μία πέτρα και στη συνέχεια με την πλαστελίνη μπορείτε να κρύψετε το σύρμα και να δημιουργήσετε το δικό σας άγαλμα που μπορείτε να το εκθέσετε παρέα με άλλα στο δικό σας Μουσείο.

Μπορείτε τώρα να γράψετε και μια λεζάντα κάτω από το έκθεμα σας , όπως ΑΓΑΛΜΑ  ΠΟΛΕΜΙΣΤΗ και το όνομα σας.

Ας ελπίσουμε ότι σύντομα θα μπορέσουμε να επισκεφτούμε τα Μουσεία της περιοχής μας και να ανακαλύψουμε μερικά από τα ευρήματα και την κληρονομιά του τόπου μας.