ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ 2023-24

Η βιβλιοθήκη είναι ένας κόσμος που κάθε παιδί έχει δικαίωμα να γνωρίσει από κοντά. Είναι σαν τον κρυμμένο θησαυρό, που πρέπει να τον ψάξεις, να τον πλησιάσεις για να τον βρεις, να τον αγγίξεις. Εύκολα μπορεί να περάσεις δίπλα του βιαστικά και να χάσεις την ευκαιρία να τον ανακαλύψεις. Είναι σαν το σύμπαν που περιέχει τα πάντα.

Από την αρχή της σχολικής χρονιάς,  ξεκινήσαμε να χτίζουμε μια σχέση αγάπης και φροντίδας για το βιβλίο και τα ταξίδια που μας προσφέρει απλόχερα.  Κάθε μέρα απολαμβάνουμε μια καινούρια περιπέτεια  ξεφυλλίζοντας χρωματιστές σελίδες  , περιπλανώμενοι σε κόσμους κοντινούς και μακρινούς, αληθινούς και φανταστικούς,  κόσμους που πάντα έχουν να μοιραστούν μαζί μας πληροφορίες, γνώσεις, αλήθειες, μας δίνουν τροφή για σκέψη και ξυπνάν συναισθήματα !

1 3 4 5

Κι αφού αναλύσαμε σε βάθος το βιβλίο και τις χαρές του, αποφασίσαμε από κοινού να δημιουργήσουμε μια δανειστική βιβλιοθήκη που θα μας καλύπτει την δίψα μας για διάβασμα και βουτιά σε σελίδες που ξεχειλίζουν ζωή …  Φέραμε τα αγαπημένα μας βιβλία, σκεφτήκαμε και χτίσαμε κανόνες που μας εξυπηρετούν να διατηρούμε καθαρό και λειτουργικό τόσο το χώρο που φιλοξενούμε τα βιβλία μας όσο και τα ίδια τα βιβλία που τόσο εκτιμάμε και σεβόμαστε. Και λίγο πριν ξεκινήσουμε τη λειτουργία της βιβλιοθήκης μας, προγραμματίσαμε να επισκεφτούμε μια δανειστική βιβλιοθήκη εν λειτουργία , ώστε να γνωρίσουμε από κοντά τον χώρο αλλά και τους ανθρώπους που είναι αρμόδιοι να μας καθοδηγήσουν και να μας δώσουν ιδέες ώστε να απογειώσουμε αυτό που ξεκινήσαμε να κάνουμε…Στη Δανιηλίδειο Δανειστική Βιβλιοθήκη μπήκαμε στον κόσμο των βιβλίων και περιπλανηθήκαμε στα μαγικά του μονοπάτια!

2 6

 

Συντάκτης:

Το Νηπιαγωγείο της Χ.Α.Ν.Θ. είναι ένα ιδιωτικό σχολείο με έτος ίδρυσης το 1965, σ’ ένα κτίριο μοναδικό στο κέντρο της πόλης, που συνδυάζει κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους εκπαίδευσης, αλλά και αθλητικές εγκαταστάσεις.
Βασικός στόχος του σχολείου της Χ.Α.Ν.Θ. είναι η συνεχής και δυναμική εξέλιξή του, ακολουθώντας τις νέες τάσεις της παιδαγωγικής. Βασική του αρχή, η αέναη ανανέωση του εκπαιδευτικού προγράμματος και η εκσυγχρόνιση των δομών και των εγκαταστάσεών του. Από την πρώτη στιγμή της λειτουργίας του στελεχώνεται από μία ομάδα παιδαγωγών και συνεργατών, έμπειρων και εξειδικευμένων στον χώρο της Προσχολικής Αγωγής.
Το Νηπιαγωγείο της Χ.Α.Ν.Θ. λειτουργεί υπό την εποπτεία του Υπουργείου Παιδείας, τηρώντας πιστά όλες τις προδιαγραφές ίδρυσης και λειτουργίας των εκπαιδευτικών μονάδων. Το διδακτικό έτος, η έναρξη και η λήξη των μαθημάτων, ορίζεται κάθε χρόνο από το Υπουργείο Παιδείας.


Περισσότερες πληροφορίες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *