Η αγάπη δεν έχει μόνο ένα χρώμα!

Στις 31 Μαΐου 2021 ο τότε μαθητής της Γ’ Λυκείου και τώρα πια φοιτητής  Ζ.Μ.και η εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής του Ειδικού Γυμνασίου- Λυκείου ΕΑΕ Κωφών και Βαρυκόων Θεσσαλονίκης  Φωτιάδου  Ιωάννα,
επισκέφτηκαν το ιδιωτικό Νηπιαγωγείο της ΧΑΝΘ στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος της Διεθνούς Αμνηστίας «Εγώ και Εσύ μαζί», που υλοποιούσε το Λύκειο, με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των μικρών νηπίων σχετικά με την κοινότητα των Κωφών. Οι λιλιπούτειοι μαθητές είχαν τόσες πολλές αποριες σχετικά με τον τρόπο επικοινωνίας και την χρήση της νοηματικής. Μέσα από δύο τραγούδια, το “Εγώ και εσύ μαζί” και το “Η αγάπη δεν έχει μόνο ένα χρώμα”, οι μικροί μαθητές μας νοημάτισαν παρέα με τον μαθητή της Γ΄ Λυκείου, έμαθαν λέξεις και να επικοινωνούν με την  Ελληνική Νοηματική Γλώσσα και έπαιξαν παιχνίδια με λέξεις και   ονόματα. Κατανόησαν ότι η επικοινωνία δεν στηρίζεται μόνο στις λέξεις ….αρκεί να ξυπνήσει η θέληση και η αγάπη για επαφή.

Συντάκτης:

Το Νηπιαγωγείο της Χ.Α.Ν.Θ. είναι ένα ιδιωτικό σχολείο με έτος ίδρυσης το 1965, σ’ ένα κτίριο μοναδικό στο κέντρο της πόλης, που συνδυάζει κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους εκπαίδευσης, αλλά και αθλητικές εγκαταστάσεις.
Βασικός στόχος του σχολείου της Χ.Α.Ν.Θ. είναι η συνεχής και δυναμική εξέλιξή του, ακολουθώντας τις νέες τάσεις της παιδαγωγικής. Βασική του αρχή, η αέναη ανανέωση του εκπαιδευτικού προγράμματος και η εκσυγχρόνιση των δομών και των εγκαταστάσεών του. Από την πρώτη στιγμή της λειτουργίας του στελεχώνεται από μία ομάδα παιδαγωγών και συνεργατών, έμπειρων και εξειδικευμένων στον χώρο της Προσχολικής Αγωγής.
Το Νηπιαγωγείο της Χ.Α.Ν.Θ. λειτουργεί υπό την εποπτεία του Υπουργείου Παιδείας, τηρώντας πιστά όλες τις προδιαγραφές ίδρυσης και λειτουργίας των εκπαιδευτικών μονάδων. Το διδακτικό έτος, η έναρξη και η λήξη των μαθημάτων, ορίζεται κάθε χρόνο από το Υπουργείο Παιδείας.


Περισσότερες πληροφορίες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *