25η ΜΑΡΤΙΟΥ. ΔΙΠΛΗ ΓΙΟΡΤΗ!

Χρόνια πολλά σε όλους!

Γιορτάζουμε την επέτειο της 25ης Μαρτίου του 1821. Μια διπλή γιορτή. Γιορτή για τη θρησκεία και για την πατρίδα. Η εκκλησία μας γιορτάζει τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Ο άγγελος Γαβριήλ παρουσιάζεται στην Παναγία μας και της μεταφέρει το μήνυμα πως σε λίγο καιρό θα γεννήσει το Χριστό μας. Αυτή την μέρα διάλεξαν οι Έλληνες για να ξεσηκωθούν εναντίον των Τούρκων και να απελευθερωθούν  μετά από 400 χρόνια σκλαβιάς.
Η 25η Μαρτίου, είναι μια μεγάλη μέρα για όλους τους Έλληνες και την τιμούμε κάθε χρόνο με γιορτές, εκκλησιασμούς, κατάθεση στεφάνων και παρελάσεις. Φέτος όμως είναι μια ιδιαίτερη χρονιά. Λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, που μαστίζει όλη την ανθρωπότητα, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε από όλα αυτά. Μπορούμε όμως να τα έχουμε στις καρδιές μας και να ευχηθούμε  να γυρίσουμε γρήγορα στους παλιούς ρυθμούς μας.
Με αφορμή όλα αυτά, θα σας στείλουμε παιδάκια μας καλά, κάποια βίντεο που είναι σχετικά με όλα αυτά που σας περιγράψαμε.

Από τις κυρίες σας μια μεγάλη αγκαλιά για όλους!!!

   

 

Ας τραγουδήσουμε όλοι μαζί

Το παραμύθι μας

Παραμύθι ¨τα ελληνάκια” της Ευγενίας Φακίνου

Και τώρα η κατασκευή  μας

 

Είναι μια απλή και εύκολη κατασκευή, με απλά υλικά. Για κοτσανάκι μπορείτε να βάλετε καλαμάκι κι αν δεν έχετε πράσινο χαρτί, μπορούν τα παιδιά να βάψουν με μαρκαδόρο ένα άσπρο. Κόβουν  και κολλάνε, πάντα με εσάς δίπλα τους. Εξηγείται τι λουλούδι είναι αυτό (πώς λέγεται) και γιατί το κάνουμε (Ευαγγελισμός)

Σας ευχόμαστε να περάσετε λίγη ώρα ευχάριστα και δημιουργικά.

Μια σκέψη στο “25η ΜΑΡΤΙΟΥ. ΔΙΠΛΗ ΓΙΟΡΤΗ!

Τα σχόλια είναι κλειστά.