6 Μαρτίου – Δράσεις κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού
Με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού, τα παιδιά με τις ζωγραφιές τους και τη φωνή τους λένε: “‘Οχι στη βία Ναι στη φιλία”
Ο όρος «εκφοβισμός και βία στο σχολείο» (bullying) χρησιμοποιείται για να περιγράψει μια κατάσταση, κατά την οποία ασκείται εσκεμμένη, απρόκλητη, συστηματική και επαναλαμβανόμενη βία και επιθετική συμπεριφορά, με σκοπό την επιβολή, την καταδυνάστευση και την πρόκληση σωματικού και ψυχικού πόνου σε μαθητές από συμμαθητές τους, εντός και εκτός σχολείου.

Συμμετείχαμε επίσης, στην 11η πανελλαδική εκστρατεία “Μίλα Τώρα” που διοργανώνει “Το Χαμόγελο του Παιδιού” και το «YouSmile», το Ευρωπαϊκό Εθελοντικό Δίκτυο Μαθητών και Μαθητριών του Οργανισμού, με τη συνεργασία του Ευρωπαϊκού Δικτύου κατά του Σχολικού Εκφοβισμού στέλνοντας το μήνυμά μας με μια ψηφιακή ζωγραφιά που δημιούργησαν τα παιδιά με το λογισμικό Tux Paint.

πιέστε εδώ για να δείτε τη δράση μας αναρτημένη
