Εγγραφές μαθητών/τριών στο νηπιαγωγείο

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2024 – 2025

Οι αιτήσεις εγγραφών στο Νηπιαγωγείο για το Σχολικό Έτος 2024 – 2025  θα πραγματοποιηθούν από 1 έως 20 Μαρτίου 2024. Εγγραφές μετά την 20η Μαρτίου θεωρούνται εκπρόθεσμες και χρειάζονται την έγκριση του Διευθυντή Εκπαίδευσης.

Οι αιτήσεις εγγραφών γίνονται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με τη χρήση προσωπικών κωδικών taxisnet στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://proti-eggrafi.services.gov.gr/

Εγγράφονται ως προνήπια μαθητές/μαθήτριες που έχουν γεννηθεί από 1 Ιανουαρίου έως 31 Δεκεμβρίου 2020.

Στο Νηπιαγωγείο μας δικαίωμα εγγραφής έχουν οι μαθητές που διαμένουν μόνιμα στα όρια εντός του οικισμού Αγίας Παρασκευής και του οικισμού Ασίνης έως την περιοχή Καστρακίου.

Για την εγγραφή των μαθητών/-τριών οι γονείς/κηδεμόνες συμπληρώνουν διαδοχικά τα ακόλουθα:

  1. Τα στοιχεία του προνηπίου, για το οποίο αιτούνται την εγγραφή.
  2. Τη διεύθυνση μόνιμης κατοικίας τους, την οποία τεκμηριώνουν αναρτώντας σε ψηφιακή μορφή εγγράφου σχετικό αποδεικτικό (π.χπ. λογαριασμός ΔΕΚΟ, μισθωτήριο συμβόλαιο ή άλλο δημόσιο έγγραφο από το οποίο να προκύπτει η διεύθυνση κατοικίας).
  3. Τα στοιχεία άλλου/-ων τέκνου/-ων, που φοιτά/-ουν στην ίδια σχολική μονάδα, εφόσον υπάρχει.
  4. Εάν επιθυμούν τη φοίτηση του προνηπίου στο Τμήμα Πρόωρης Υποδοχής, στο Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα ή στο Αναβαθμισμένο Πρόγραμμα Ολοήμερου Νηπιαγωγείου (ζητήστε πληροφορίες από τη Σχολική Μονάδα για τα προγράμματα αυτά, πριν την υποβολή της αίτησης).
  5. Τα στοιχεία των συνοδών του προνηπίου κατά την προσέλευση και αποχώρηση τους προς και από το Νηπιαγωγείο.

Μετά την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης, οι γονείς/κηδεμόνες επισκέπτονται το Νηπιαγωγείο, προκειμένου να προσκομίσουν τα εξής δικαιολογητικά:

  1. Την αίτηση εγγραφής το Τμήμα Πρόωρης Υποδοχής, στο Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα ή στο Αναβαθμισμένο Πρόγραμμα Ολοήμερου Νηπιαγωγείου, εφόσον υπάρχει επιθυμία,
  2. Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή, συμπληρωμένο από παιδίατρο ή γενικό ιατρό (το ζητάτε από τη Σχολική μονάδα ή το κατεβάζετε από εδώ: https://www.minedu.gov.gr/publications/docs2016/adym.pdf  και εκτυπώνετε την πρώτη σελίδα),
  3. Βιβλιάριο Υγείας του μαθητή, από το οποίο θα αποδεικνύεται ότι έγιναν τα εμβόλια που προβλέπονται στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών,
  4. Γνωμάτευση ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. εφόσον υπάρχει, σε περίπτωση μαθητή/-τριας με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Πριν την τελική υποβολή της αίτησης απαιτείται η έγγραφη συναίνεση του έτερου γονέα/κηδεμόνα με υπεύθυνη δήλωσή του (με τους δικούς του κωδικούς).

Για τυχόν απορίες ή σχετικά ερωτήματα, επικοινωνήστε στο τηλέφωνο του Νηπιαγωγείου (2752061757).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *