Το ψωμί αποτελεί βασικό στοιχείο της διατροφής μας. Έτσι και εμείς αποφασίσαμε να το γνωρίσουμε καλύτερα!!!
Ψάξαμε να μάθουμε πως έφτανε το ψωμί στο τραπέζι μας αρκετά χρόνια πριν. Έτσι μερικά παιδιά μας έφεραν “κόσκινα” με τα οποία κοσκίνιζαν το αλεύρι για να είναι καθαρό.
Έτσι βρήκαμε την ευκαιρία να κοσκινίσουμε και εμείς αλεύρι.
Στη συνέχεια ψάχνοντας διαπιστώσαμε ότι για να γίνει ψωμί εκτός από αλεύρι και νερό που είχαμε χρειαζόμασταν και μαγιά. Διακρίναμε τα δύο είδη μαγιάς που υπάρχουν!
Έτσι καλέσαμε μια γιαγιά στο νηπιαγωγείο μας για να μας ζυμώσει ψωμί, όπως έκαναν παλιά.
Αφού το βάλαμε να φουσκώσει στο ειδικό κοφινάκι.
Μετά από λίγο ήταν έτοιμο για να το πλάσουμε σε μικρά ψωμάκια αλλά και σε καρβελάκι.
Μέχρι να ψηθούν τα ψωμάκια μας επισκεφθήκαμε έναν παραδοσιακό φούρνο αλλά και ένα σύγχρονο!
Γυρίζοντας τα ψωμάκια μας ήταν έτοιμα να τα απολαύσουμε με διάφορους συνδυασμούς!
Με γραβιέρα Νάξου!
Με μαρμελάδα και με μέλι!
Με ελιά και τα προϊόντα της!
Αλλά και με ζάχαρη, όπως το έτρωγαν παλιά τα παιδιά!