Συμμετοχή Νηπιαγωγείου σε έργο της “Παγκόσμιας Σχολικής Συμμαχίας – Global School Alliance”

Η Παγκόσμια Σχολική Συμμαχία (Global School Alliance) είναι μια κοινότητα που αφοσιώνεται στην προαγωγή της παγκόσμιας εκπαίδευσης. Συγκεντρώνει εκπαιδευτικούς από όλο τον κόσμο με στόχο να παρέχει παγκόσμια μάθηση στους μαθητές μέσω διαδικτυακής συνεργασίας και εμπειριών. Οι εκπαιδευτικοί ανταλλάσσουν ιδέες και βέλτιστες πρακτικές, συνεργάζονται σε προγράμματα σπουδών και αναπτύσσουν διεθνείς συνεργασίες.

Την τρέχουσα σχολική χρονιά, το Νηπιαγωγείο Αρκεσίνης συμμετέχει σε ένα έργο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης με θέμα: “Ο δρόμος προς τη βιωσιμότητα – The way to sustainability”. Σε αυτό το διεθνές πρόγραμμα  συνεργάζονται 88 εκπαιδευτικοί από 22 χώρες του κόσμου. Η συμμετοχή σε αυτό το έργο προσφέρει στους μαθητές μια ευκαιρία να εξερευνήσουν τα θέματα του περιβάλλοντος μέσα από μια παγκόσμια προοπτική και να συνεργαστούν με ομοϊδεάτες από διαφορετικές χώρες. Με αυτόν τον τρόπο, η παγκόσμια εκπαιδευτική κοινότητα συμβάλλει στην ανάπτυξη των μαθητών και την προετοιμασία τους για την παγκόσμια κοινότητα του μέλλοντος.

Υπεύθυνη νηπιαγωγός: Φωτεινή Μπαλάφα

 

αρχείο λήψηςglobal logo 2023 24

 

 

 

Συμμετοχή του Νηπιαγωγείου Αρκεσίνης στο έργο E-twinning “ Ο δρόμος προς τη βιωσιμότητα – The way to Sustainability”

Το Νηπιαγωγείο Αρκεσίνης συμμετέχει σε ένα επιπλέον έργο E-twinning, με θέμα “Ο δρόμος προς τη βιωσιμότητα – The way to Sustainability”. Στο έργο αυτό συμμετέχουν 11 εκπαιδευτικοί από τις χώρες Ελλάδα (6), Πορτογαλία (1), Λετονία (1), Λιθουανία (1), Τουρκία (1), Τυνησία (1) και Τουρκία (1).

Η βιωσιμότητα είναι ουσιαστική για τη διασφάλιση ενός υγιούς και περιβαλλοντικά φιλικού πλανήτη. Στόχος είναι να επιτευχθεί μέσω δράσεων που απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 3 έως 8 ετών. Μέσα από απλές δραστηριότητες, όπως η φύτευση δέντρων, η αντιμετώπιση της αλλαγής του κλίματος, η εφαρμογή του 3R (μείωση, επαναχρησιμοποίηση, ανακύκλωση), η μείωση των απορριμμάτων, η προώθηση της βιώσιμης και υγιεινής διατροφής, καθώς και η δημιουργία σχολικού κήπου και η μείωση της άνθρακα που εκπέμπουμε, η κοινότητα εργάζεται προς την κατεύθυνση της αειφόρου ανάπτυξης. Ο βασικός στόχος είναι η κατανόηση των παιδιών για τη σχέση ανάμεσα στο φυσικό περιβάλλον και την ποιότητα ζωής, καθώς και η ευαισθητοποίησή τους για τον ρόλο που έχουν στην προστασία του περιβάλλοντος. Μέσω αυτών των δράσεων, προσδοκάται η αλλαγή στη συμπεριφορά των μαθητών, των οικογενειών και ορισμένων θεσμών της τοπικής κοινότητας, προς μια πιο αειφόρο κατεύθυνση.

Υπεύθυνη νηπιαγωγός: Φωτεινή Μπαλάφα

etwinning logo 656x369    stigmiotypo othonis 5728 removebg preview 2 0

map of countries etwinning 2023 24