Προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων 2022-2023

Με θέμα την “Ενέργεια”, υλοποιήθηκαν την τρέχουσα σχολική χρονιά στο Νηπιαγωγείο Αρκεσίνης τρία σχολικά προγράμματα δραστηριοτήτων -περιβαλλοντικό, πολιτιστικό και αγωγής υγείας- μέσω της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων, με θέματα:

  • “Η πράσινη βαλίτσα της κυρίας Ενέργειας” (περιβαλλοντικό)
  • “Η χρονογραμμή της κυρίας Ενέργειας” (πολιτιστικό)
  • “Οι υγιείς συνήθειες, η ενέργειά μου” (πρόγραμμα αγωγής υγείας)

Σκοπός της υλοποίησης των προγραμμάτων ήταν η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του μαθητικού δυναμικού σχετικά με την ύπαρξη και τη χρήση της ενέργειας στην καθημερινή μας ζωή από το παρελθόν έως σήμερα και τους τρόπους εξοικονόμησής της.

Υπεύθυνη Νηπιαγωγός: Φωτεινή Μπαλάφα

ενέργεια blog

Περιβαλλοντικό πρόγραμμα 2022 23 page 0001 Πολιτιστικό πρόγραμμα 2022 23 page 0001 Πρόγραμμα αγωγής υγείας 2022 23 page 0001

 

 

Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη – 14 Ιουνίου

Το Νηπιαγωγείο Αρκεσίνης Αμοργού συμμετείχε στη δράση του Καραμανδάνειου – Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πατρών που αφορούσε στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών στο θέμα της εθελοντικής αιμοδοσίας. Ως Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη έχει καθιερωθεί η 14η Ιουνίου.

Η δράση υλοποιήθηκε στο Νηπιαγωγείο της Αρκεσίνης, την Τρίτη, 23 Μαΐου 2023.

Υπεύθυνη Νηπιαγωγός: Φωτεινή Μπαλάφα

αιμοδοσία 2 Αντιγραφή

«Η Μαγεία της Φυσικής συναντά την Μαγεία του Εγκεφάλου»

Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών και το Δήμο Αμοργού πραγματοποίησε μια ξεχωριστή εκπαιδευτική δράση σε όλα τα σχολεία του νησιού το διάστημα 9-12 Μαΐου.

Στόχος του εκπαιδευτικού προγράμματος ήταν να ενισχυθεί στους μαθητές η κριτική σκέψη και να αποκαλυφθεί ο επιστημονικός τρόπος εργασίας. Η φετινή δράση της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών στην Αμοργό  εντάσσεται στο πλαίσιο εκδηλώσεων της Brain Awareness Week 2023 (Εβδομάδα Ενημέρωσης για τον Εγκέφαλο) η οποία είναι μια Διεθνής δράση που έχει στόχο την ενημέρωση μαθητών και ευρέος κοινού για τις λειτουργίες του Εγκεφάλου και πραγματοποιείται σε ετήσια βάση. Καθώς και στο πλαίσιο των δράσεων της “Βραδιάς του Ερευνητή 2023″, όπου ερευνητές πηγαίνουν στα σχολεία και συναντούν παιδιά για να δείξουν τα θαύματα της επιστήμης.

Το Νηπιαγωγείο Αρκεσίνης συμμετείχε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και στη “Βραδιά του Ερευνητή 2023″ που υλοποιήθηκε στο Δημοτικό Σχολείο Αρκεσίνης, την Παρασκευή, 12 Μαΐου 2023.

Υπεύθυνη Νηπιαγωγός: Φωτεινή Μπαλάφα

πειράματα βεβαίωση συμμετοχής στα πειράματα

Δωρεά “Ομάδας Αιγαίου” στο Νηπιαγωγείο Αρκεσίνης

Κατά την πραγματοποίηση του 29ου Διάπλου του Αιγαίου Πελάγους, 4-14 Μαΐου2023,  στα μικρά και ακριτικά νησιά (Κίναρος, Αμοργός, Ανάφη, Θηρασιά, Ίος, Φολέγανδρος, Κουφονήσι), η “ΟΜΑΔΑ ΑΙΓΑΙΟΥ” επισκέφτηκε το νησί της Αμοργού στις 5 Μαΐου, όπου ανεξάρτητα από την όλη εθελοντική προσφορά της σε πολυεπίπεδες υπηρεσίες, προσέφερε στο νηπιαγωγείο μας -μέσω των εκδόσεων Σαββάλαπαραμύθια και βιβλία δραστηριοτήτων για τους μικρούς μαθητές.

Ευχαριστούμε θερμά γι’ αυτήν την πρωτοβουλία!

Η Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου

Φωτεινή Μπαλάφα

Δωρεά Εκδόσεις Σαββάλας και Ομάδα Αιγαίου