ΜΕ ΠΥΞΙΔΑ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ

ΜΕ ΠΥΞΙΔΑ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ

Στα πλαίσια του 1ου Συμποσίου για τους συγγραφείς της Αργολίδας που διοργανώνει το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με τίτλο: «Αργολίδα, ο τόπος της Συν-γραφής» οι Διευθύνσεις Π.Ε. & Δ.Ε. Αργολίδας συμμετέχοντας στην Οργανωτική Επιτροπή του Συμποσίου, συντόνισαν την συμμετοχή των σχολείων του Νομού με Εκθέσεις έργων των μαθητών, που υλοποιήθηκαν σε εργαστήρια δημιουργικής γραφής, ανάγνωσης λογοτεχνικών και επιστημονικών, άρθρων που υλοποιήθηκαν ως μέρος του σχεδιασμού των προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων ή και δραστηριοτήτων με αφορμή τη Συμπόσιο για τους συγγραφείς της Αργολίδας. Η συνεργασία με τα σχολεία συγγραφέων της Αργολίδας, μεταπτυχιακών φοιτητών, φορέων όπως του “Θεατροδρόμιου” και των “Παραμυθούδων” Ναυπλίου σε συνεργασία με το Μουσικό Σχολείο Αργολίδας υπήρξε καταλυτική για την υλοποίηση και την παρουσίαση των έργων των μαθητών.

Οι εκθέσεις των έργων πραγματοποιήθηκαν στην Αίθουσα Τέχνης και Πολιτισμού «Μέγας Αλέξανδρος» στο Άργος το Σάββατο 2 Απριλίου και στο Πάρκο Ναυπλίου (πεζόδρομος της πλατείας Κολοκοτρώνη) την Κυριακή 3 Απριλίου 2016.

Η συμμετοχή των σχολείων με τα έργα των μαθητών έδωσε το έναυσμα για ανταλλαγή απόψεων και μεταξύ των πολιτών, των γονέων, των εκπαιδευτικών και των μαθητών καθώς και για την αισθητική απόλαυση των έργων των μαθητών και τη διάχυση των μηνυμάτων τους στην τοπική κοινότητα.

Το 6ο 1/Θ Νηπιαγωγείο Ναυπλίου συμμετείχε με πολλαπλές δράσεις που παρουσιάζονται στο παραπάνω λογισμικό παρουσίασης.

Πηγές:

http://dide.arg.sch.gr/?p=10565

http://www.argolidaportal.gr/news/18474/paroysiasi-ergon-sholeion-sta-plaisia-toy-symposioy-argolida-o-topos-tis-syn-grafis